Petran van Heel

Naam

Petran van Heel

Functie

Teamlead Development

Werkt bij

Eteck

Rol DGBC professional

Social media

Petran van Heel is sector banker Bouw. Hij volgt de belangrijkste trends in de bouw- en vastgoedsector en heeft daarover een doorlopende dialoog met bouwers en bankiers. Twee disciplines hebben zijn speciale aandacht; technologie en duurzaamheid. Petran presenteert, schrijft en vlogt over zijn onderwerpen. 

Innovaties en ontwikkelingen moeten in de bouw- en vastgoedsector zorgen voor efficiënter bouwen en efficiëntere gebouwen, hogere marges en hogere arbeidsproductiviteit. Zo is ABN AMRO aangesloten bij Holland ConTech & PropTech. Dat geeft ons de mogelijkheid kennis te delen en start-ups en scale-ups te verbinden. Na het afronden van de Technische Universiteit Delft en de Rotterdam School of Management heeft Petran brede nationale en internationale ervaring opgedaan. 
 

Wat is jouw belangrijkste motivatie om deel te nemen aan de programmaraad circulariteit?

Binnen ABN AMRO ben ik al een aantal jaar bezig met circulaire economie. Dat varieert van betrokkenheid bij eigen projecten zoals Circl, het opzetten van nieuwe financiële producten zoals Product-as-a-Service structuren, het meedenken met relaties van de bank over hun eigen circulaire strategie en mogelijke verdienmodellen en het presenteren en schrijven over dit thema (zowel intern als extern). Duurzaamheid staat overal hoog op de (strategische) agenda, circulariteit is voor velen nog nieuw en een stap verder weg. Toch is de ‘grondstoftransitie’ een essentieel onderdeel in verduurzamen, zonder de circulaire economie halen we de klimaat doelstellingen niet. Ik vind het leuk om nieuwe mogelijkheden in deze circulaire economie te ontdekken, mijn kennis op dit vlak te delen en zo meet te bouwen aan een betere wereld.

Wat kan je bijdragen aan het vergroten van circulariteit in de bouw- en vastgoedwereld?

Met de hoeveelheid relaties die ABN AMRO heeft, bespreken we het onderwerp circulaire economie steeds vaker. Daar leren bank en klant van. De kennis die ik opdoe in gesprekken, uit presentaties, in (inter)nationale samenwerkingen en uit concrete voorbeelden binnen onze eigen organisatie, deel ik graag. Elke keer als we die kennis delen en een stap verder brengen, maken we betere oplossingen in de circulaire economie mogelijk. Dat wil ik dan weer delen. Omdat we, zoals we bij Circl zeggen, geen ‘copyright’ hebben maar een ‘right to copy’!

Nieuws van Petran van Heel

DGBW: Twee koplopers in gesprek over circulariteit

DGBW: Twee koplopers in gesprek over circulariteit

DGBW: ABN AMRO en de Route naar Paris Proof

DGBW: ABN AMRO en de Route naar Paris Proof