Jan Roersen

Naam

Jan Roersen

Functie

Partner

Werkt bij

W4Y adviseurs

Rol DGBC professional

Adviesgroep Assessoren

Social media

Van oorsprong is Jan Roersen werktuigbouwkundige met een universitaire bedrijfskundige achtergrond. Deze combinatie van techniek en bedrijfskunde geeft hem meerdere invalshoeken, waardoor hij van grote toegevoegde waarde is in veel projecten. Zijn grote passie is duurzaamheid. Jan werkte als energie- en duurzaamheidsadviseur bij diverse bedrijven. Binnen W4Y is Jan gespecialiseerd adviseur op het gebied van duurzaamheid en BREEAM. Naast partner en verantwoordelijk voor algemeen management en commercie, doet hij ook het projectmanagement en/of de commissioning van uiteenlopende projecten.

Jan was nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van BREEAM. Zo heeft hij de eerste Europese projecten uitgevoerd voor Vastned, ING REIM en Aberdeen. Hij opereerde daar als overall projectmanager en was International Auditor voor enkele objecten. In 2020 is Jan vanuit Difni-GmbH & Co. KG gecertificeerd als BREEAM Bestand-auditor voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland was Jan, via de adviesgroep In-Use van de Dutch Green Building Council (DGBC), één van de motoren achter BREEAM-NL In-Use. Ook nu nog is Jan aangesloten bij de adviesgroep Assessoren en adviesgroep Woningen van de DGBC. Als Expert en Assessor BREEAM In-Use en BREEAM Nieuwbouw Expert en Nieuwbouw Assessor (met specialisatie Datacenters) werkt hij voor vele opdrachtgevers. Jan mag zich tevens gecertificeerd GPR Gebouw Expert en gecertificeerd Fitwel-ambassadeur noemen.

Met al zijn kennis, ervaring en passie zet Jan zich dagelijks in voor de realisatie en verbetering van duurzaamheid in de nieuwbouw of bestaande bouw in Nederland en Europa.

Nieuws van Jan Roersen

Duurzaamheid en luxe komen samen in nieuw Valk Exclusief Hotel

Duurzaamheid en luxe komen samen in nieuw Valk Exclusief Hotel