Caspar Boendermaker

Naam

Caspar Boendermaker

Functie

Specialist Business Development & Duurzaamheid

Werkt bij

BNG Bank

Rol DGBC professional

Werkgroep Onderwijs

Social media

Welke bijdrage lever jij aan de Werkgroep Onderwijs?

Vanuit mijn rol bij BNG Bank en Nederlandse Investerings Agentschap / InvestNL werk ik graag mee aan het vereenvoudigen en versnellen van investeringen in verduurzaming van de bestaande gebouwen. Denk daarbij aan scholen en andere maatschappelijke gebouwen.

Wat is jouw motivatie?

De verduurzaming van bestaande gebouwen vraagt erom dat diverse expertises en vaardigheden bijeen worden gebracht. Ik denk daarbij van waarde te zijn door mijn kennis te delen ten aanzien van financiële haalbaarheid en financierbaarheid.

Paris Proof worden, is dat haalbaar voor deze sector?

Juist voor onderwijsgebouwen zijn de ambities hoog in relatie tot de daarvoor beschikbare middelen. Ook de versnippering van de bestuurlijke verantwoordelijkheden maakt verduurzaming onderwijshuisvesting tot een complexe opgave. Alleen door heel creatief en slim te opereren, zijn de ambities haalbaar. Juist dat geeft de leden van de Werkgroep Onderwijs veel motivatie.

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen?

Wij werken aan een mix van proposities om de versnelling van verduurzaming van onderwijsgebouwen te faciliteren. Meerdere oplossingsrichtingen en tegelijk wel oplossingen gebaseerd op repeteerbare modellen.