René Hekman

Naam

René Hekman

Functie

Projectmanager

Werkt bij

Spie

Rol DGBC professional

Werkgroep Zorg

Social media

Welke bijdrage lever jij aan de Werkgroep Zorg?

Binnen de werkgroep zie ik mijzelf als adviseur/uitvoerende partij. Ik draag oplossing aan voor de problemen die de instellingen in de zorg tegenkomen bij het realiseren van hun doelstellingen. Ik vertaal overleg over de plannen en ambities naar praktisch haalbare projecten.

Wat is jouw motivatie?

Ik draag duurzaamheid een warm hart toe en ben van mening dat we op dit moment de natuurlijke grondstoffen op een onacceptabele manier aan het opmaken zijn. Circulariteit en andere vormen van energetische oplossingen zijn nodig om dit te keren. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Paris Proof worden, is dat voor deze sector haalbaar?

Of de doelen haalbaar zijn hangt helaas niet af van individuele inspanningen: als iedereen vanuit de overtuiging dat er iets moet veranderen ook daadwerkelijk bereid is de consequenties voor lief te nemen, dan is het mogelijk. Realistisch gezien heb ik er een hard hoofd in of dit gaat lukken, maar ik ga niet verder met niets doen. Samen met anderen een goed voorbeeld geven, zal wellicht tot inspiratie van anderen leiden zodat we de verandering kunnen bewerkstelligen.

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen? 

Wij hebben geen eigen gebouwen maar verrichten onderhoud aan gebouwen en ik zie het als onze taak om proactief met verbetervoorstellen te komen om onze opdrachtgevers te helpen om de doelstellingen te realiseren.