Manfred Ziere

Naam

Manfred Ziere

Functie

Directeur

Werkt bij

MVGM Wonen

Rol DGBC professional

Werkgroep Wonen

Social media

Hoe zie jij je eigen rol binnen de werkgroep?

Ik ben in de Werkgroep Woningen een buitenbeentje omdat ik zit als vertegenwoordiger vanuit een vastgoedmanagement organisatie. Dat betekent dus dat mijn rol ten opzichte van de investeerders in deze werkgroep beperkt is. Mijn rol is vooral het inbrengen en agenderen van issues en ontwikkelingen en die van linking pin naar mijn eigen achterban. Ik ben enorm trots dat het is gelukt om binnen onze eigen branchevereniging, VGM NL, een eigen werkgroep duurzaamheid gericht op de bestaande woningvoorraad te initiëren waarvan ik zelf voorzitter ben geworden. 

 

Wat is je motivatie om deel te nemen aan deze werkgroep? 

Het persoonlijke belang dat ik geef aan een duurzame, betere wereld voor mens en milieu. Ik ben zelf in die zin een ‘early adaptor’, ik had denk ik als een van de eerste mensen in Nederland zonnepanelen op mijn dak, HR++ glas en aansluiting op het warmtenet. Ik ben er van overtuigd dat we zo snel mogelijk moeten stoppen met het uitputten van de aarde als het gaat om fossiele brandstoffen dus ik ben zelf heel graag de trekker van de duurzaamheidskar van de kant van vastgoedmanagement en beheer.

 

Paris Proof worden, is dat voor jouw sector haalbaar? 

Ik zie dat er nog veel moet gebeuren om een Paris Proof vastgoedsector te hebben en onze bijdrage daaraan is relatief beperkt omdat wij aan het einde van de keten staan. Wij voeren immers de keuzes en het beleid van beleggers uit. Tegelijkertijd zie ik daardoor juist een sterke rol voor ons in duurzaam gebruik door de huurders in de wooncomplexen door kennisdelen, voorlichten en stimuleren. Dat varieert van afval scheiden, spaarknoppen en spaarlampen aanschaffen en bijvoorbeeld een duurzame inrichting van tuinen. Ik zie onszelf daarin als aanjagers die een Paris Proof gebouwde omgeving een belangrijke duw in de rug kunnen geven.

 

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen? 

MVGM heeft zelf geen vastgoed dus op dat punt zijn er geen toekomstplannen. Wel zijn wij altijd bezig met innovaties gericht op een beter milieu. Persoonlijk maak ik me binnen MVGM ook sterk voor duurzame huisvesting en bijvoorbeeld een duurzaam beleid op het gebied van mobiliteit.