Hans Kevenaar

Naam

Hans Kevenaar

Functie

Zelfstandig adviseur Zorgvastgoed

Werkt bij

Parnassia Groep

Rol DGBC professional

Werkgroep Zorg

Social media

Wat is jouw rol in de Werkgroep Zorg?

Ik ben actief als zelfstandig adviseur Zorgvastgoed en werk voor meerdere zorginstellingen, zowel in de GGZ, de ouderenzorg als in de gehandicaptenzorg. Ik heb daardoor een goed beeld van hoe de zorg ervoor staat met betrekking tot hun strategisch beleid op het gebied van vastgoed en met name op duurzaamheidsgebied. Daarvoor heb ik jaren in bestuursfuncties in de zorg gewerkt. Ik ken daarom ook de rol goed die een bestuurder dient te nemen in dit soort belangrijke besluitvormingsprocessen.

In de werkgroep Zorg schuif ik aan als ervaringsdeskundige. Ik zal proberen via een no-nonsense aanpak met veel enthousiasme, maar ook met een kritische blik, een steentje bij te dragen om slagen richting Parijs te maken. Op dit moment wordt er in de zorg veel gepraat over duurzaamheid, maar slechts enkele instellingen zijn daadwerkelijk aan de slag gegaan.

Paris Proof worden, is dat haalbaar voor deze sector?

Paris Proof is zeker haalbaar, maar er moet nog veel gebeuren en men moet nu tempo gaan maken. Dus niet lu…, maar poetsen !!

Hoe geeft Parnassia Groep invulling aan deze doelstellingen?

Bij al mijn opdrachtgevers probeer ik het belang van tijdig starten met het opstellen van een strategisch beleid op het gebied van duurzaamheid te propageren. Bij de Parnassia Groep is er een stuurgroep geformeerd onder voorzitterschap van de bestuurder Vastgoed en met behulp van interne en externe deskundigen (waaronder ik zelf) die de regie neemt op het gebied van duurzaamheid. Hier worden de prioriteiten bepaald, is er een energieverklaring opgesteld etcetera.