Annabel Jansen

Naam

Annabel Jansen

Functie

Junior consultant

Werkt bij

Brink B.V.

Rol DGBC professional

Werkgoep Kantoren

Social media

Hoe zie jij je eigen rol binnen de werkgroep?

Ik ben in de werkgroep terecht gekomen na mijn afstuderen. In het begin zag ik mijn rol dan ook om kennis te delen die ik gedurende mijn afstudeerperiode heb opgedaan. Inmiddels ben ik werkzaam bij Brink Management / Advies, waar ik me onder andere. bezighoudt met de verduurzaming van vastgoed. Soms voor een specifieke eigenaar, soms voor heel Nederland. De ervaring die ik in de praktijk op doe en de problemen die ik tegenkomen, breng ik graag in om samen te kijken naar hoe we de sector een stap verder kunnen brengen.

 

Wat is je motivatie om deel te nemen aan deze werkgroep? 

Brink is een bedrijf dat qua duurzaamheid voor diverse partijen werkt: van gemeenten en overheidsinstanties, tot corporaties en ontwikkelaars. De ene partij is meer vooruitstrevend in haar ambities dan de andere partij. Het is zeer interessant om deze kennis en ervaringen te delen met andere experts binnen het vakgebied. Hierdoor heb ik het gevoel dat je samen een verschil kunt maken én zo zelfs de koplopers kunt helpen. Al deze kennis wordt samengebracht in de werkgroep. Het is ook kennis waarop wordt gestuurd, wat mij persoonlijk het gevoel geeft dat ik daadwerkelijk impact heb op de maatschappij. 

 

Paris Proof worden, is dat voor jou sector haalbaar? 

Het is zeker haalbaar, alleen moet iedereen nú in actie komen. Brink adviseert al diverse partijen over hoe ze deze stappen moeten gaan zetten, waardoor je ziet dat er al veel stappen in de goede richting worden gemaakt. Zelf ben ik van mening dat de verandering al bij jezelf begint en niet pas bij de gebouweigenaar. Kleine veranderingen in je dagelijkse leven hebben hier ook invloed op: de verandering begint hier en nu! 

 

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen? 

Ik ben werkzaam bij een adviesbureau, gelokaliseerd op drie (stations)locaties, om onder andere duurzamer reizen met de trein te motiveren. Brink adviseert veel gemeenten en andere partijen hoe zij hun vastgoed kunnen verduurzamen en daarmee voldoen aan het Klimaatakkoord. Zo werken we niet alleen voor onszelf, maar voor heel Nederland.

Nieuws van Annabel Jansen

Werkgroeplid Kantoren wint FMN Student Awards 2019

Werkgroeplid Kantoren wint FMN Student Awards 2019