Robert Bakker

Naam

Robert Bakker

Functie

Development Manager

Werkt bij

Redevco

Rol DGBC professional

Werkgroep Retail

E-mailadres

info.nl@redevco.com

Social media

Wat is jouw rol in de Werkgroep Retail?

Mijn ervaringen delen voor de verduurzaming van zowel herontwikkelingsprojecten als de verduurzaming van retailvastgoed. Die ervaring is hoofdzakelijk gestoeld op BREEAM In-Use. Daarnaast zie ik mijn rol als spiegel van de rol van de belegger van (solitaire) winkelvastgoedobjecten in verduurzamingsprocessen.

Wat is jouw motivatie?

In mijn ervaring zijn verduurzamingsprojecten lang niet zo ingewikkeld als dat vaak wordt gesuggereerd. In de projecten van Redevco hebben we ervaren dat een ‘just do it’-mentaliteit tot een snelle groei van ervaringen en inzichten leidt. Ik wil deze ervaringen graag delen om het beeld van de complexiteit van het verduurzamen te nuanceren.

Paris Proof worden, is dat haalbaar voor deze sector? 

Nee, absoluut niet. Maar dat is geen probleem. We moeten vertrouwen hebben in de toekomst en de snelle ontwikkeling van met name de techniek. Als we alleen maar uitgaan van de kennis en kunde die we op dit moment tot onze beschikking hebben, doen we onszelf tekort. 

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen?

‘Just do it’. Deze mentaliteit heeft ons bij Redevco de laatste jaren veel gebracht. Durven om verduurzamingsbeslissingen te nemen op basis van het vertrouwen dat het de juiste weg is, zonder dat het altijd financieel is te verantwoorden. We weten niet exact wat de toekomst ons brengt, maar bepaalde duurzame maatregelen lijken gewoon de logische weg. We zullen dit binnen de Redevco-projecten blijven doen. Uiteraard binnen verantwoorde grenzen, maar wel zoekend naar die grenzen.

Nieuws van Robert Bakker

Founding partner Redevco: 'Zo’n verbindende partij is voor de gebouwde omgeving goud waard'

Founding partner Redevco: 'Zo’n verbindende partij is voor de gebouwde omgeving goud waard'

Leiderschapstafel Signify: pijlen gericht op het Bouwbesluit

Leiderschapstafel Signify: pijlen gericht op het Bouwbesluit