Marco Scheers

Naam

Marco Scheers

Functie

Business Analyst

Rol DGBC professional

Werkgroep Retail, Expertgroep Data & Monitoring

Social media

Hoe zie jij je eigen rol binnen de werkgroep?

Binnen de expertgroep Data & Monitoring en andere DGBC werkgroepen is er behoefte aan expertise op het gebied van datagedreven inzichten. Van het werkelijke energieverbruik tot gebouwgerelateerde informatiestromen. Ik vind het leuk en interessant om te laten zien wat er mogelijk is met behulp van IT en data. 

 

Welke data is beschikbaar, welke data is er nodig om een gebouw effectief te verduurzamen, hoe komen we aan die data en hoe combineren we deze tot slimme inzichten. Door antwoord te geven op deze vraagstukken wil ik laten zien dat we al heel veel kunnen middels vaak al aanwezige data. Door data te gebruiken met de juiste koppelingen en tools wordt verduurzamen een stuk eenvoudiger en inzichtelijker.

 

Wat is je motivatie om deel te nemen aan deze werkgroep? 

Een normering op basis van werkelijk energiegebruik spreekt mij heel erg aan en zie ik als noodzakelijk om Paris Proof te halen. In de praktijk zie je dat juist gebouwen met een goed energielabel veel operationele energieverspilling hebben. 

 

Ik geloof in het slim combineren van vastgoeddata om de verduurzaming te versnellen. Dat is ook een van de speerpunten in mijn werk bij INNAX, waar we informatie uit de wettelijke plichten, verbruiksdata en gebouweigenschappen aan elkaar koppelen. Hiermee kunnen we een gedetailleerd advies geven over hoe een gebouw of portefeuille zo optimaal mogelijk te verduurzamen.