Arjen Erenst

Naam

Arjen Erenst

Functie

Strategic Asset Manager Residential Properties

Werkt bij

Amvest

Rol DGBC professional

Werkgroep Wonen

Social media

Hoe zie jij je eigen rol binnen de werkgroep?

Ik denk en discussieer graag mee over de theoretische vragenstukken in het kader van de huidige en toekomstige verduurzamingsopgave. Ook denk ik graag mee over de praktische implementatie van deze vraagstukken en welk effect deze hebben op de bewoners, het vastgoed zelf en de beleggingsportefeuille.

 

Wat is je motivatie om deel te nemen aan deze werkgroep? 

Kennisdeling met andere (vastgoed)professionals draagt bij aan een betere en efficiëntere uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Daarnaast ben ik zelf woonachtig in een duurzame ‘nul op de meter’ woning dus kan ik ook uit eigen ervaring spreken als het gaat om wooncomfort en woonlasten.

 

Paris Proof worden, is dat voor jou sector haalbaar? 

Ja, Paris Proof worden is haalbaar voor de woningsector met de juiste inzet en samenwerking van de publieke sector en de private sector.

 

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen? 

Amvest heeft voor de verschillende fondsen een strategisch verduurzamingsproces uitgezet waarbij het doel is om, overeenkomstig het Paris Proof akkoord, in 2050 een energie-neutrale vastgoedportefeuille te managen. De huidige en toekomstige ontwikkelingen in relatie tot het verduurzamen van vastgoed vraagt van alle sectoren die zich bezighouden met vastgoed een actieve en betrokken rol. Voor Amvest geldt dit ook en daarom is het onderwerp ‘duurzaamheid’ op verschillende niveaus geborgd binnen de organisatie zodat verduurzamingsmaatregelen vanuit verschillende invalshoeken kunnen worden beoordeeld.