Paul de Ruiter

Paul de Ruiter is lid van DGBC-bestuur en directeur/architect bij Paul de Ruiter Architects. Hij studeerde in 1990 af aan de Technische Universiteit in Delft, waar hij zijn doctorale dissertatie "The Chameleon Skin" begon in 1992. In zijn PhD onderzoek stelt hij dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van dat ze energie consumeren. Voordat hij zijn eigen kantoor in Amsterdam startte in 1994, werkte hij voor toonaangevende architectenbureaus in Canada, Australië en Nederland. 

Paul de Ruiter is inmiddels een architect, ondernemer, innovator en inspirator bekend om zijn duurzame, game changing architectuur. Hij draagt bij aan de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid, CO2-neutraal ontwerpen en certificeringsmethoden voor gebouwen. Hij is een internationaal veelgevraagd spreker, schrijft opiniestukken voor diverse vakbladen en geeft les aan de technische universiteiten in Nederland. Ook is hij actief lid van diverse organisaties die zich inzetten voor een duurzame omgeving. Naast een zetel in het DGBC-bestuur zit zit hij in de Programmaraad van ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) en is hij in januari 2018 lid geworden van het Q-team van Havenbedrijf Rotterdam.
Duurzaam ontwerpen zit in het DNA van Paul de Ruiter. Zijn gebouwen zijn zo ontworpen dat de gevels intelligent kunnen reageren op de zon waardoor energie maximaal gewonnen en bewaard kan worden. Zijn architectuur krijgt op deze manier een uniek, herkenbaar en innovatief karakter mee. Hij laat zich leiden door zijn motto "Practice what you preach", waardoor hij ook de meeste van deze klimaatgevels zelf heeft ontworpen. Daarnaast gelooft De Ruiter dat architectuur niet alleen energie moet leveren in technische, maar ook in menselijke zin. Waarden zoals geluk en inspiratie maken samen met meetbare feiten als daglicht optimalisaties intelligente, duurzame gebouwen.

Professional

Naam

Paul de Ruiter

Functie

Architect en eigenaar

Soort professional

Bestuurslid

E-mailadres

Social media

Sector

Thema's

Nieuws van Paul de Ruiter

Nominaties ABN AMRO Duurzame 50: veel bekende gezichten voor DGBC

Nominaties ABN AMRO Duurzame 50: veel bekende gezichten voor DGBC