Harm ten Back

Naam

Harm ten Back

Functie

Technisch Assetmanager

Werkt bij

a.s.r. real estate

Rol DGBC professional

Werkgroep Wonen

Social media

Wat is jouw rol in de Werkgroep Woningen?

De verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is een grote opgave, iedere belegger is hier op zijn eigen wijze mee bezig. Het is mijn streven om de kennis die binnen a.s.r. aanwezig is, op het gebied van de verduurzaming van woningvastgoed, in te zetten om verdere innovatie aan te jagen en input te leveren voor benodigde beleidsaanpassingen.

Wat is jouw motivatie?

Ik wil mijlpalen zetten. Mijn kinderen zijn in 2050 even oud als ik nu en staan voor mij symbool voor de volgende generatie. Het is mijn drive om er nu alles aan te doen om hen in 2050 trots te laten terugkijken op de behaalde doelen en ze een leefbare toekomst te geven.

Alleen door gezamenlijk met alle stakeholders mijlpalen te zetten lukt het om realistische doelstellingen te kunnen nastreven.

Paris Proof worden, is dat haalbaar voor deze sector? 

Met de juiste samenstelling van stakeholders, een gezamenlijke drive en de bereidheid om door te pakken moet het mogelijk zijn realistische bijdrage te leveren aan de Parijse klimaatdoelstellingen.

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen?

a.s.r. heeft in de afgelopen jaren circa 1000 woningen verduurzaamd en streven in 2020 de portefeuille teruggebracht te hebben naar een gemiddeld energielabel A. Daarnaast ligt naast het verduurzamen van ons vastgoed de focus steeds meer op het verduurzamen van de gebruiker om daarmee een verdere reductie van energieverbruik te bewerkstelligen.