>

Daphne Braal

Naam

Daphne Braal

Functie

Voorzitter van de Raad van Bestuur

Werkt bij

Vidomes

Rol DGBC professional

Bestuurslid

Social media

Daphne Braal is lid van het DGBC-bestuur. Sinds 2016 is zij voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Vidomes uit Delft. Vidomes is een ondernemende woningcorporatie in de regio Haaglanden met 19.000 woningen in bezit. Ook is zij vice-voorzitter van Sociale Verhuur Haaglanden (SVH), het regionale samenwerkingsverband van woningcorporaties in de regio Haaglanden.

De verduurzaming van de sociale woningvoorraad en de energietransitie in kwetsbare wijken hebben haar bijzondere aandacht. Gebiedsgericht samenwerken met partijen die betrokken zijn bij de wijk én het koppelen van vastgoedopgaven aan sociale kansen, dat is waar Daphne energie van krijgt.

Daphne studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar studie werkte zij jarenlang bij de Rijksoverheid, onder andere als senior beleidsadviseur Mededingingsbeleid bij het Ministerie van Economische Zaken, als hoofd Strategie en Consumententoezicht bij de OPTA (de externe toezichthouder op de post- en telecommunicatiemarkt) en als directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (de externe financieel toezichthouder op de woningcorporatiesector).  

Nieuws van Daphne Braal

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen