Wouter de Wolf

Naam

Wouter de Wolf

Functie

Sr. Marketing Manager - B2B Benelux

Werkt bij

Signify

Rol DGBC professional

Werkgroep Retail

Social media

Hoe zie jij je eigen rol binnen de werkgroep?

Als leverancier van duurzame en circulaire verlichting kan ik meedenken over hoe we de retail sector kunnen verduurzamen en hoe je barrieres die je in de praktijk tegenkomt kan overwinnen.

 

Wat is je motivatie om deel te nemen aan deze werkgroep? 

Primair een persoonlijke; eigenlijk ben ik altijd al bezig geweest met innovatie en duurzaamheid. Vooral hoe we de wereld duurzamer kunnen maken op het gebied van energie en circulaire economie (materialen). Daarnaast heb ik het geluk gehad dat ik het grootste deel van mijn werkzame leven ook ben geweest met innovatie en duurzaamheid. 

 

Paris Proof worden, is dat voor jou sector haalbaar? 

Als eerste verlichtingsbedrijf ter wereld zijn we in 2020 volledig CO2 neutraal geworden, inclusief al onze productiefaciliteiten. Voor de retail is het nog een grote uitdaging, maar niet onmogelijk. Maar dat is iets waar Signify graag aan bijdraagt.

 

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen? 

Hoewel we CO2 neutraal zijn, kunnen we altijd nog verder gaan in energie efficiency en verbeteren van duurzame energieopwekking. Daar ligt ook de focus wat betreft onze bezittingen. En natuurlijk onze klanten helpen om met onze producten nog duurzamer te worden