Paris Proof Plein op PROVADA - 13 juni

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Vastgoedbeurs PROVADA vindt dit jaar plaats van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 juni in RAI Amsterdam. Met meer dan 300 standhouders en ruim 26.000 bezoekers is PROVADA het grootste vastgoedevenement van Nederland. Ook dit jaar is DGBC te vinden op PROVADA: samen met BREEAM-NL en 15 DGBC-partners staan wij op het Paris Proof Plein in hal 12, stand 56. 

Een toekomstbestendige bouwsector moet bouwen om aan de huidige opgaven te voldoen en ook transformeren en renoveren binnen de ecologische grenzen van de planeet. Dit alles moet ook nog eens snel. Dat betekent een fors lagere CO₂-uitstoot, minder materiaalverbruik en minder milieuvervuiling in de komende vijf jaar. Hoe pak je dit aan?  

De hele keten speelt een rol 

Tijdens PROVADA laten verschillende partners van DGBC op het Paris Proof Plein oplossingen zien voor een Paris Proof gebouwde omgeving. Een verzamelplek voor professionals die de route naar Parijs bewandelen, kennis willen delen en ophalen, innovaties omarmen en aanjagen. Hierbij speelt de hele keten een rol.  

Deelnemers op het Paris Proof Plein 

Op het Paris Proof Plein zijn de volgende partijen te vinden: BREEAM-NL, Censo Energy Partner, CityFörster architecture & urbanisme, DGBC, Dutch Climate Systems, Esri Nederland, Group A, Knauf, Orange Charging, Vanbeek, Royal HaskoningDHV, Spryg Real Estate Academy, TBI Woonlab, W4Y adviseurs, WiseBrick/Delta Development, Youen en Zero250. 

Kom langs om het Paris Proof Plein om in gesprek te gaan met deze vooruitstrevende partijen of bezoek één van de bijeenkomsten op ons podium. Een overzicht van de bijeenkomsten op dinsdag 11 juni vind je in het tabblad ‘Programma’.  

Ook hebben een mooie programmering op dinsdag 11 juni en woensdag 12 juni.

Programma DGBC 

Wil je weten wat DGBC nog meer op PROVADA doet? Bekijk hier het volledige programma van DGBC, inclusief de bijeenkomsten die wij organiseren in het Forum en de Arena en waar wij nog meer te vinden zijn op de beursvloer.  

13-jun

Donderdag

 


TijdWieWat 
10:30-11.00Royal HaskoningDHVParis Proof Monumenten: het kan wel!
11:15-11.45BREEAM-NLBREEAM-NL Quiz
12:00-12.30CITYFÖRSTERCarbon Based Urbanism - paneldiscussie
12:30 - 13:15Pauze 
13:15-13.45VanbeekLancering Energiemonitoring en slimme 24/7 energiesturing voor The Valley Amsterdam
14:00-14.30TBI WOONlabParis Proof bouwen, maak kennis met CO2OKEE bouwen van TBI WOONlab
14:45-15.15Paris Proof (Royal HaskoningDHV/DGBC)Paris Proof en brede duurzaamheid: Toekomstbestendig vastgoed meer dan energieneutraal.
15:30-16:00Zero250

Lancering Dak van de Toekomst 


 Programma is onder voorbehoud.


Royal HaskoningDHV - Paris Proof Monumenten: het kan wel!

13 juni 2024 10:30-11.00 uur

Bent u benieuwd hoe we van een monumentaal universiteitsgebouw in Delft een omvangrijk, getransformeerd Paris Proof kantoorgebouw kunnen maken? Kom naar onze sessie om te horen hoe dit wordt aangepakt. Sprekers: Martine Verhoeven en Aditya Aditya Parulekar (RHDHV).

BREEAM-NL uitreiking

13 juni 11.15 – 11.45 

BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving en maakt de
duurzaamheidsprestatie van jouw gebouw en gebied inzichtelijk. Tijdens dit moment nemen verschillende projecten hun BREEAM-certificering in ontvangst. 

CITYFÖRSTER - Carbon Based Urbanism - paneldiscussie

13 juni 2024 12:00-12.30 uur

De bouwsector moet verduurzamen. Er is nu (terecht) veel aandacht voor de materiaal gebonden impact en biobased bouwmaterialen. Echter, er is een grotere slag te slaan op stedenbouwkundig niveau. Als we Paris Proof, biobased bouwen, maar nog steeds op lage dichtheid op uitleglocaties buiten de stad, slaan we de plank mis. Dit resulteert in veel nieuwe infrastructuur, een grote mobiliteitsvraag en toenemend autobezit bijvoorbeeld.  

De impact van nieuwe infrastructuur, de mobiliteitsvraag en lifestyle van gebruikers moeten meegewogen worden in gebiedsontwikkelingen. Daarom pleit CITYFÖRSTER voor Carbon-Based Urbanism: een integraal perspectief op milieu-impact zodat slimme keuzes op stedenbouwkundig niveau gemaakt worden om de uitstoot van gebouw, gebied én gebruiker te reduceren. Een holistisch perspectief op de samenhang tussen deze domeinen is cruciaal.  Samen met andere sprekers gaat CITYFÖRSTER hierover in discussie en wordt het thema vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Aan het panel nemen mee DGBC, Group A, TBI Woonlab, AM, Rijksvastgoedbedrijf en gemeente Rotterdam.

Vanbeek - Lancering Energiemonitoring en slimme 24/7 energiesturing voor The Valley Amsterdam

13 juni 2024 13:15-13.45 uur

Voor het markante object The Valley is VGE Real Estate Management een samenwerking aangegaan met VBoptimum en Vanbeek, partner in energietransitie. Om het gebouw nog energie-efficiënter te maken gebruikt VBoptimum de ecoBuilding Digital Twin en gaan algoritmes 24/7 op basis van voorspellingen optimaliseren. Deze innovatieve techniek laat in de praktijk grote besparingen tot wel 30 procent zien en is daarmee een concrete stap richting ParisProof. Om de effecten van deze innovatie in beeld te brengen heeft Vanbeek haar energiemanagementplatform ErbisOne ingericht. Tijdens dit  moment vindt de lancering van ErbisOne plaats aan VGE REM en worden de innovaties nader toegelicht door VBoptimum en Vanbeek.

TBI WOONlab - Paris Proof bouwen, maak kennis met CO2OKEE bouwen van TBI WOONlab

13 juni 2024 14:00-14.30 uur

Op het Paris Proof Plein geven we een inkijkje in de ontwikkeling van CO2OKEE bouwen. Een interactieve sessie waar veel ruimte is voor vragen en discussie. Ook benieuwd hoe TBI WOONlab woningen CO2OKEE maakt? Het belooft een inspirerend halfuur te worden dat u niet wilt missen! Dit is uw kans om deel uit te maken van de toekomst van betaalbare en duurzame woningbouw. TBI WOONlab is een samenwerking tussen ERA Contour, Hazenberg en Koopmans Bouwgroep. Toonaangevende namen in de bouwsector, die staat voor innovatie, duurzaamheid en betaalbaarheid. Kom langs en ontdek hoe u kunt bijdragen aan een betere toekomst voor wonen.

Royal HaskoningDHV/DGBC - Paris Proof en brede duurzaamheid: Toekomstbestendig vastgoed meer dan energieneutraal.

13 juni 2024 14:45-15.15 uur

Bent u benieuwd hoe Paris Proof zich verhoudt tot de Milieu Prestatie (MPG) van uw Gebouwen? Tijdens deze presentatie gaan we in op emissies en meer bij bouwen en verduurzamen. Sprekers: Guido den Teuling en Sven van Aspert (RHDHV) en Ruben Zonnevijlle (DGBC).

Zero250 lanceert 'Dak van de Toekomst' 

13 juni 2024 15:30-16:00 uur

Het verduurzamen van de bebouwde omgeving is prioriteit om de klimaatdoelstellingen te halen in 2050. Het ‘dak van de toekomst’ sluit hier naadloos en waterdicht op aan. Het is 100 procent duurzaam, heeft een zeer lage LCA en neemt CO₂, stikstof, fijnstof, warmte en water op. Alle materialen zijn circulair, biologisch en/of weer terug te brengen in de natuur. De prefab-elementen kunnen zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden en de bewezen goede werking van de innovatieve mogelijkheden zijn ontwikkeld en getoetst in Nederland. Level up your roof met het Dak van de Toekomst!