Knauf B.V.

Bij Knauf vinden we het belangrijk dat wij onze leefomgeving beter doorgeven aan volgende generaties. Daarom omarmen wij een gezonde leefomgeving en een duurzame bedrijfsvoering, zowel bedrijfseconomisch als sociaal en milieutechnisch.

Duurzaamheid zit in ons bloed en wij streven sinds onze oprichting in 1932 continu naar een juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij. Om dit invulling te geven, hebben we zes doelstellingen opgesteld uit de Sustainable Development Goals, waarop wij concreet een bijdrage kunnen leveren:

  • Goede gezondheid en welzijn
  • Gendergelijkheid
  • Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Ongelijkheid verminderen
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Partnerschap om doelstellingen te bereiken

In ons duurzaamheidsplan hebben wij deze doelstellingen uitgewerkt, zodat wij een concrete bijdrage kunnen leveren. Voorbeelden hiervan zijn actieve sturing op milieu-impactverlaging in de productie, ontwikkeling van circulaire systemen (zoals ons Hybride Circulaire Wandsysteem) en actief partnerschap met organisaties die helpen onze doelen te bereiken. Dit komt ook terug in onze projecten, zoals het gebruik van circulaire gipswanden in een groene school in het Bajeskwartier van Amsterdam. Het Hybride Circulaire Wandsysteem is daar niet alleen duurzaam, maar voldoet ook aan de eisen op het gebied van brandveiligheid en geluidsisolatie.

En zó versterkt Knauf de bouw.

Knauf streeft naar een betere leefomgeving voor volgende generaties

Organisatie

Naam

Knauf B.V.

Type organisatie

Producent

Sectoren

Onderwijs, Kantoren, Zorg, Woningen

Adres

Mesonweg 8-12, Utrecht

Thema's

Nieuws van Knauf B.V.

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment