Paris Proof Plein op PROVADA - 12 juni

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Vastgoedbeurs PROVADA vindt dit jaar plaats van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 juni in RAI Amsterdam. Met meer dan 300 standhouders en ruim 26.000 bezoekers is PROVADA het grootste vastgoedevenement van Nederland. Ook dit jaar is DGBC te vinden op PROVADA: samen met BREEAM-NL en 15 DGBC-partners staan wij op het Paris Proof Plein in hal 12, stand 56. 

Een toekomstbestendige bouwsector moet bouwen om aan de huidige opgaven te voldoen en ook transformeren en renoveren binnen de ecologische grenzen van de planeet. Dit alles moet ook nog eens snel. Dat betekent een fors lagere CO₂-uitstoot, minder materiaalverbruik en minder milieuvervuiling in de komende vijf jaar. Hoe pak je dit aan?  

De hele keten speelt een rol 

Tijdens PROVADA laten verschillende partners van DGBC op het Paris Proof Plein oplossingen zien voor een Paris Proof gebouwde omgeving. Een verzamelplek voor professionals die de route naar Parijs bewandelen, kennis willen delen en ophalen, innovaties omarmen en aanjagen. Hierbij speelt de hele keten een rol.  

Deelnemers op het Paris Proof Plein 

Op het Paris Proof Plein zijn de volgende partijen te vinden: BREEAM-NL, Censo Energy Partner, CityFörster architecture & urbanisme, DGBC, Dutch Climate Systems, Esri Nederland, Group A, Knauf, Orange Charging, Vanbeek, Royal HaskoningDHV, Spryg Real Estate Academy, TBI Woonlab, W4Y adviseurs, WiseBrick/Delta Development, Youen en Zero250Kom langs om het Paris Proof Plein om in gesprek te gaan met deze vooruitstrevende partijen of bezoek één van de bijeenkomsten op ons podium. Een overzicht van de bijeenkomsten op dinsdag 11 juni vind je in het tabblad ‘Programma’.  

Ook hebben een mooi programma op dinsdag 11 juni en donderdag 13 juni.  

Programma DGBC 

Wil je weten wat DGBC nog meer op PROVADA doet? Bekijk hier het volledige programma van DGBC, inclusief de bijeenkomsten die wij organiseren in het Forum en de Arena en waar wij nog meer te vinden zijn op de beursvloer.  

12-jun

Woensdag

 


TijdWieWat 
09:00Zero250Ontbijtsessie: duurzaamheid en circulariteit (op uitnodiging)
10:30-11.00DGBCWEii-uitreiking
11:15-11.45KnaufCirculaire visie en materiaalgebruik in nieuw behandelhuis 'De Dries' van GGNet
12:00-12.30Paris Proof (Royal HaskoningDHV/DGBC)Paris Proof Beyond: Toekomstbestendig vastgoed in relatie tot komende wetgeving
12:30 - 13:15Pauze 
13:15-13.45VanbeekLancering Enermissie.nl: Jumbo Supermarkten op weg naar Paris Proof 
14:00-14.30Paris Proof (DGBC)Ondertekenmoment Paris Proof Commitment
14:45-15.15DGBCSociale Duurzaamheid Alliantie
15:30-16:00SPRYG Real Estate Academy

ESG-Expert Bas van de Griendt onthult nieuwste ESG-Vastgoedgids!


16:15-16.45Group ACarbon Quiz
16.30-18.00Paris Proof PleinGezamenlijke borrel 
16.45BREEAM-NLBedankje Claire van Staaij (Voorzitter Adviesgroep BREEAM-NL In-Use)

 Programma is onder voorbehoud.

WEii-licentiehouder uitreiking 

Woensdag 12 juni 10:30-11.00 

Veel marktpartijen maken gebruik van de Werkelijke Energie intensiteit indicator, oftewel WEii, om de energiebesparing en CO2-reductie van hun gebouwen en portefeuilles te monitoren. Sinds begin dit jaar  kunnen marktpartijen met een licentie een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen. Een WEii-licentiehouder is aantoonbaar in staat een correcte WEii-score op te stellen en daarmee gekwalificeerd om een WEii-certificaat van een gebouw af te geven. De eerste licentiehouders worden tijdens dit moment in het zonnetje gezet. 

KNAUF - Circulaire visie en materiaalgebruik in nieuw behandelhuis 'De Dries' van GGNet

12 juni 2024 11:15-11.45 uur

Tijdens deze sessie komt de visie van GGNet aan bod en het nieuwe gebouwconcept ‘De Dries’. Het is een doorvertaling naar circulair materiaalgebruik met o.a. de circulaire gipsplaat van Knauf. Tijdens de sessie doen we een oproep voor donorgebouwen om circulair bouwen nóg meer mogelijk te maken. Sprekers zijn: 
Margret Drok (SACON architecten), Walter Binnendijk (GGNet), Erik Koremans (New Horizon) en Jacco van ’t Hof (Knauf). Met Annemarie van Doorn (DGBC) als moderator. 

Royal HaskoningDHV/DGBC - Paris Proof Beyond: Toekomstbestendig vastgoed in relatie tot komende wetgeving

12 juni 2024 12:00-12.30 uur

Bent u benieuwd hoe u als organisatie ervoor zorgt dat u voldoet aan de huidige en vooral aankomende wetgeving? En hoe u met Paris Proof vastgoed ervoor zorgt dat u de juiste stappen zet op het juiste moment? In deze presentatie gaan we in op een sterk veranderende vastgoed landschap, grotendeels aangestuurd vanuit Europese wet- en regelgeving. Sprekers: Thomas Verhoeven (RHDHV) en Martin Mooij (DGBC).

Vanbeek - Lancering Enermissie.nl: Jumbo Supermarkten op weg naar ParisProof (powered by ErbisOne)

12 juni 2024 13:15-13.45 uur

Tijdens dit feestelijk moment wordt de livegang van de energiemonitoring-omgeving van Jumbo Supermarkten gevierd. Als zowel eigenaar als huurder van meer dan 700 winkelpanden is het voor Jumbo noodzakelijk de energieverbruiken strak te monitoren. Via één gebruiksvriendelijk portal krijgen vastgoedpartijen, winkelondernemers, filiaalmanagers, bouwpartijen of adviseurs inzicht in het complete energiemanagement bij Jumbo. Hierdoor kunnen actief maatregelen worden genomen om het energiegebruik continue te verminderen, in lijn met de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Jumbo. 

Het energiemanagement platform ErbisOne van Vanbeek is al jaren in gebruik door Jumbo. Voor het nieuwe portal is de data uitgebreid met vastgoedgegevens, aansluitgegevens en installatieconcepten. In de omgeving wordt de huidige stand op strategisch, tactisch en operationeel niveau weergegeven. Vanuit de route portefeuillekaart voor Jumbo krijgt de gebruiker inzicht in haar portefeuille in relatie tot de doelstellingen. Ervaar de opzet en het officiële lanceringsmoment van deze innovatieve omgeving. 

Paris Proof Commitment ondertekening

Woensdag 12 juni 14.00-14.30

Meer dan 114 marktpartijen hebben inmiddels het Paris Proof Commitment ondertekend en verbinden zich daarmee aan de ambitieuze doelstelling om het energiegebruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen. En daarmee ook de daarbij horende CO₂-emissies terug te brengen. Vandaag ondertekenen diverse nieuwe partijen het commitment. 

Alliantie Sociale Duurzaamheid: het vervolg

Woensdag 12 juni 14:45-15.15 

Veel organisaties onderkennen inmiddels het belang van de ‘S’ voor ‘Social’ binnen ESG en benoemen dit in de communicatie. Iedereen geeft er op een eigen manier invulling aan, maar een eenduidige definitie, gemeenschappelijke taal en aanpak ontbreken. Daarom heeft Dutch Green Building Council (DGBC) in juni 2023 op PROVADA de Alliantie Sociale Duurzaamheid opgericht. Het doel van de alliantie is om investeerders en ontwikkelaars bij elkaar te brengen, die een actieve en positieve bijdrage aan sociale duurzaamheid in de gebouwde omgeving willen leveren. De alliantie is inmiddels gegroeid met diverse koplopers binnen de bouw- en vastgoedketen. Op woensdag 12 juni presenteren we onze stappen tot nu toe. 

SPRYG - ESG-expert Bas van de Griendt onthult nieuwste ESG-Vastgoedgids

12 juni 2024 15:30-16:00 uur

ESG is dé gamechanger voor onze vastgoedmarkt en komt nu in een stroomversnelling. Elke vastgoedprofessional krijgt ermee te maken, dus ook u. Hoog tijd voor actie! Maar wat houden ESG (Environment, Social & Governance), CSRD, ESRS en EU Taxonomie voor u als vastgoedprofessional nou écht in? Dat ontdekt u tijdens deze compacte ESG-vastgoedsessie door ESG-expert Bas van de Griendt:
•          Waar moet u rekening mee houden?
•          Hoe speelt u daarop in met uw ESG-strategie?
•          Kortom, waar liggen uw ESG-kansen?

Daarbij onthult Bas de nieuwe editie van zijn besteller ‘Het ABC van ESG Voor Vastgoedprofessionals’, uitgegeven door SPRYG Real Estate Academy. 

GROUP A - Carbon Quiz

12 juni 2024 16:15–16:45 uur 

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor zo’n 40 procent van de wereldwijde CO₂-uitstoot. Hoe zit dat precies? Hoe komen we tot een klimaatpositieve gebouwde omgeving? Doe mee met de Carbon Quiz en ontdek hoeveel jij weet van de (on)mogelijkheden van CO₂-negatief bouwen. De winnaar van de quiz wordt tijdens de aansluitende borrel van het Paris Proof Plein bekend gemaakt. Gepresenteerd door Willem van Genugten, initiatiefnemer van CARBONLAB, en Sven Schouten, onderzoeker bij CARBONLAB. GROUP A’s denktank CARBONLAB onderzoekt de mogelijkheden van klimaatpositief ontwerpen door kennis te ontwikkelen, te delen én toe te passen.

Paris Proof Borrel

Woensdag 12 juni 16.30-18.00 

Een gezellige borrel aangeboden door de standhouders op het Paris Proof Plein. 

Bedankje Claire van Staaij

Woensdag 12 juni 16:45 - 17.00

Tijdens dit moment bedanken we Claire van Staaij (Sector Banker Real Estate bij ABN AMRO) voor haar inzet voor de adviesgroep BREEAM-NL In-Use de afgelopen jaren.