Paris Proof Plein op PROVADA - 11 juni

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Vastgoedbeurs PROVADA vindt dit jaar plaats van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 juni in RAI Amsterdam. Met meer dan 300 standhouders en ruim 26.000 bezoekers is PROVADA het grootste vastgoedevenement van Nederland. Ook dit jaar is DGBC te vinden op PROVADA: samen met BREEAM-NL en 15 DGBC-partners staan wij op het Paris Proof Plein in hal 12, stand 56. 

Een toekomstbestendige bouwsector moet bouwen om aan de huidige opgaven te voldoen en ook transformeren en renoveren binnen de ecologische grenzen van de planeet. Dit alles moet ook nog eens snel. Dat betekent een fors lagere CO₂-uitstoot, minder materiaalverbruik en minder milieuvervuiling in de komende vijf jaar. Hoe pak je dit aan?  

De hele keten speelt een rol 

Tijdens PROVADA laten verschillende partners van DGBC op het Paris Proof Plein oplossingen zien voor een Paris Proof gebouwde omgeving. Een verzamelplek voor professionals die de route naar Parijs bewandelen, kennis willen delen en ophalen, innovaties omarmen en aanjagen. Hierbij speelt de hele keten een rol.  

Deelnemers op het Paris Proof Plein 

Op het Paris Proof Plein zijn de volgende partijen te vinden: BREEAM-NL, Censo Energy Partner, CityFörster architecture & urbanisme, DGBC, Dutch Climate Systems, Esri Nederland, Group A, Knauf, Orange Charging, Vanbeek, Royal HaskoningDHV, Spryg Real Estate Academy, TBI Woonlab, W4Y adviseurs, WiseBrick/Delta Development, Youen en Zero250. 

Kom langs om het Paris Proof Plein om in gesprek te gaan met deze vooruitstrevende partijen of bezoek één van de bijeenkomsten op ons podium. Een overzicht van de bijeenkomsten op dinsdag 11 juni vind je in het tabblad ‘Programma’.  

Ook hebben een mooi programma op woensdag 12 juni en donderdag 13 juni.  

Programma DGBC 

Wil je weten wat DGBC nog meer op PROVADA doet? Bekijk hier het volledige programma van DGBC, inclusief de bijeenkomsten die wij organiseren in het Forum en de Arena en waar wij nog meer te vinden zijn op de beursvloer.  

11-jun

Dinsdag

   
Tijd Wie Wat   
10:30-11.00 Esri Nederland Klimaatrisicoanalyse Quiz  
11:15-11.45 DGBC/Vanbeek Vanbeek Licentiehouder WEii-certificaat  
12:00-12.30 TBI WOONlab CO2OKEE en betaalbaar bouwen | lancering € 100.000 woning  
12:30 - 13:15 Pauze    
13:15-13.45 Youen Strategisch inzetten van zonne-energie  
14:00-14.30 Paris Proof (Royal HaskoningDHV/DGBC) Total Cost of Paris Proof: Rendement van toekomstbestendig vastgoed  
14:45-15.15 CITYFÖRSTER Carbon Based Urbanism - paneldiscussie  
15:30-16:00 Zero250 Lancering Dak van de Toekomst  

Programma is onder voorbehoud.

Klimaatrisicoanalyse Quiz

Dinsdag 11 juni 10.30-11.00

In deze sessie gaan we op interactieve wijze laten zien hoe de klimaatrisicoanalyse gebaseerd op het Framework for Climate Adaptive Buildings van Dutch Green Building Council (DGBC) kan worden toegepast voor al het vastgoed in Nederland met de software van Esri. Dit doen we door middel van een quiz waarbij een prijs te winnen is. Presentatie is in handen van Koen Stolk, accountmanager, en Ruben Benne, business developer, bij Esri Nederland. 

DGBC/Vanbeek - Vanbeek Licentiehouder WEii-certificaat

11 juni 2024 11:15-11.45 uur

Veel marktpartijen maken gebruik van de Werkelijke Energie intensiteit indicator, oftewel WEii, om de energiebesparing en CO2-reductie van hun gebouwen en portefeuilles te monitoren. Een WEii-licentiehouder is aantoonbaar in staat een correcte WEii-score op te stellen en daarmee gekwalificeerd om een WEii-certificaat van een gebouw af te geven. Vanbeek is één van deze licentiehouders geworden. In deze sessie wordt stilgestaan bij het belang van een WEii-certificaat en komt een aansprekend voorbeeld aan bod: een gemeentelijk monument uit 1875. Met de inzet van diverse maatregelen en innovaties kan je ook dit vastgoed op een praktische manier Paris Proof maken. Met Martin Mooij (DGBC) en Ron Hendriks (Vanbeek).

TBIWOONlab - CO2OKEE en betaalbaar bouwen | lancering € 100.000 woning

11 juni 2024 12:00 – 12:30 uur

Maak kennis met de oplossing voor de enorme woningbouwuitdaging in Nederland én de wereldwijde missie om CO₂-uitstoot drastisch te verminderen! TBI WOONlab presenteert een revolutionaire starterswoning die niet alleen betaalbaar is, maar ook voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Bent u een belegger, woningbouwcorporatie of ontwikkelaar die geïnteresseerd is in innovatieve en duurzame vastgoedoplossingen? Bezoek dan het Paris Proof Plein op PROVADA in Hal 12, stand 56 op 11 juni om 12:00 uur voor de lancering van deze starterswoning. TBI WOONlab is een samenwerking tussen ERA Contour, Hazenberg en Koopmans Bouwgroep.

Vastgoed effectief en winstgevend verduurzamen

Dinsdag 11 juni 13:15-13.45

Netcongestie veroorzaakt problemen, maar wat zijn de kansen? Tijdens deze sessie legt Youen uit hoe je strategisch zonnepanelen in combinatie met een batterij kan inzetten om duurzaam vastgoed makkelijk en winstgevend te maken.

Royal HaskoningDHV/DGBC - Total Cost of Paris Proof: Rendement van toekomstbestendig vastgoed

11 juni 2024 14:00 – 14:30 uur

Wilt u weten wat de totale kosten (TCO) zijn die Paris Proof vastgoed met zich meebrengen? Of vraagt u zich af hoe u dit kunt financieren en wat de effecten zijn op lange termijn rendement? In deze presentatie gaan we in op de korte en lange termijn ontwikkelingen die zich in het veranderend duurzaam vastgoed landschap gaan afspelen. En hoe de investeringen ter verduurzaming van vastgoed  als organisatie en als maatschappij zijn terug kunnen verdienen. Sprekers: Rinus Vader en Thomas Verhoeven (RHDHV).

CITYFÖRSTER - Carbon-Based Urbanism: pitch en debat  

11 juni 2024 14:45-15.15 uur

De bouwsector moet verduurzamen. Er is nu (terecht) veel aandacht voor de materiaal gebonden impact en biobased bouwmaterialen. Echter, er is een grotere slag te slaan op stedenbouwkundig niveau. Als we Paris Proof, biobased bouwen, maar nog steeds op lage dichtheid op uitleglocaties buiten de stad, slaan we de plank mis. Dit resulteert in veel nieuwe infrastructuur, een grote mobiliteitsvraag en toenemend autobezit bijvoorbeeld.   

De impact van nieuwe infrastructuur, de mobiliteitsvraag en lifestyle van gebruikers moeten meegewogen worden in gebiedsontwikkelingen. Daarom pleit CITYFÖRSTER voor Carbon-Based Urbanism: een integraal perspectief op milieu-impact zodat slimme keuzes op stedenbouwkundig niveau gemaakt worden om de uitstoot van gebouw, gebied én gebruiker te reduceren. Een holistisch perspectief op de samenhang tussen deze domeinen is cruciaal.  Samen met andere sprekers gaat CITYFÖRSTER hierover in discussie en wordt het thema vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Aan het panel nemen mee DGBC, Group A, TBI Woonlab, AM, Rijksvastgoedbedrijf en gemeente Rotterdam.

Zero250 lanceert 'Dak van de Toekomst' 

11 juni 2024 15:30-16:00 uur

Het verduurzamen van de bebouwde omgeving is prioriteit om de klimaatdoelstellingen te halen in 2050. Het ‘dak van de toekomst’ sluit hier naadloos en waterdicht op aan. Het is 100 procent duurzaam, heeft een zeer lage LCA en neemt CO₂, stikstof, fijnstof, warmte en water op. Alle materialen zijn circulair, biologisch en/of weer terug te brengen in de natuur. De prefab-elementen kunnen zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden en de bewezen goede werking van de innovatieve mogelijkheden zijn ontwikkeld en getoetst in Nederland. Level up your roof met het Dak van de Toekomst! U bent van harte welkom op dinsdag 11 juni en donderdag 13 juni om 15.30 uur en laat u inspireren.

Op het Paris Proof Plein (hal 12, stand 56) zijn de volgende partijen te vinden: