Veertien tools om sneller in Parijs te komen

We helpen elkaar om de gebouwde omgeving Paris Proof te maken. Daarom riep DGBC haar partners op om te vertellen welke methodes zij ontwikkelden om beter en sneller bij Parijs uit te komen. Dat leverde een mooie lijst op van veertien slimme tools en proces-aanpakken, die we graag delen met alle partners. 

Het gaat om grote en kleine methodes. Zo leverde Colliers haar ‘Kantoorverduurzamer’, een gestructureerde aanpak in 5 stappen die begint bij de vragenlijst voor de kantooreigenaar die doorheeft dat er na het verplichte label C nog meer komt aan scherpere regels. Sweco maakt in 6 stappen de vastgoedportefeuille inzichtelijk, inclusief de mogelijkheden voor verduurzaming. Het gaat om een rekentool waardoor de benodigde investeringen én het effect in beeld komen. 

INNAX geeft met hun monitor overzicht én inzicht in vastgoed en de meest effectieve verduurzamingsroute. En Adamas werkt aan de koppeling met BREEAM-NL, waarbij het werkelijk energieverbruik snel in beeld komt. 

Alle 14 tools staan hier op alfabetische volgorde, mét onze indicatie erbij. Zo weet je snel voor welke van de stappen richting Paris Proof de betreffende tool voor jou het meest geschikt is. Sommige tools zijn zelfs toepasbaar op alle stappen, zoals de tool van RoyalHaskoningDHV, die verschillende scenario’s makkelijk met elkaar vergelijkt.  

Heb jij ook een handige tool die bijdraagt in de CO2-reductie van de gebouwde omgeving? Stuur dan een mail naar de Paris Proof helpdesk

 

SDG's

Logo voor Industrie, innovatie en infrastructuurIndustrie, innovatie en infrastructuur | Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen | Logo voor Verantwoorde consumptie en productieVerantwoorde consumptie en productie | Logo voor KlimaatactieKlimaatactie

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen