Thema's - Paris Proof

Paris Proof Partnertools

De zes stappen richting een Paris Proof gebouwde omgeving zijn een geweldige uitdaging voor iedereen in de bouwkolom. Om hierbij te helpen heeft DGBC een oproep gedaan naar haar partners om tools te leveren welke de weg naar Parijs versoepelen. Onderstaand overzicht laat zien bij welke stap zij kunnen helpen.

Mochten er verder nog vragen zijn over Paris Proof of heb jij als organisatie ook een tool die bij dit lijstje past? Stuur dan een email naar helpdesk@parisproof.nl

ABCnova

De integrale strategische verduurzamingstool kan ingezet worden voor de inventarisatie en optimalisatie van zowel kleine als grote (1000+ objecten) vastgoedportfolio's op het gebied van energieprestatie en CO2 uitstoot. Hierin zijn een financiële component en planningsmodule geïntegreerd ter bewaking van de financiën en doorlooptijd. ABCnova heeft met deze tool strategische huisvestingsplannen opgesteld voor de gemeenten Rotterdam en Assen en is nu bezig voor een andere organisatie. Bovendien kunnen ze met deze tool snel schakelen indien er nieuwe innovaties op de markt komen, waarmee deze tool toekomstbestendig is.

Partnertool  Stap 1 stap 2 stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
ABCnova x x x x x x

 

Adamas Groep

Adamas werkt aan automatisering van BREEAM-NL met als bedoeling het versnellen van de administratieve processen. Dit brengt onder anderen sneller het werkelijk energieverbruik in beeld en zorgt voor een algemene proces versnelling in het verduurzamen van een gebouw.

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
Adamas Groep   x x   x  

 

AM

De circulaire partnerselectietool bestaat uit een integraal overzicht van samenhangende categorieën en KPI's die gebruikt kan worden voor architecten- en bouwselecties in verschillende stadia.

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
AM     x     x

 

bbn

Het verduurzamen van een vastgoedportefeuille is een proces van lange adem. Het definiëren van de ambitie(s) is het startpunt; het concretiseren van opties om de verduurzamingsopgave te realiseren volgt daarna. De quickscan methode is ontwikkeld om op gebouwniveau de mogelijkheden rond verduurzaming in kaart te brengen (zowel technisch alsook financieel) waarna op portefeuilleniveau verschillende scenario's doorgerekend kunnen worden; wat sluit aan op uw ambities; op welk tempo moet verduurzaamd worden om de doelstellingen tijdig te realiseren en welke investeringskosten horen hierbij. En ook, wat levert de verduurzaming u op? Het operationeel maken van de verduurzamingsopgave is daarmee een cyclisch proces wat goed aangesloten kan worden op het portefeuillemanagement van uw organisatie. bbn adviseurs helpt u hier graag bij verder.

 

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
bbn     x     x

 

CFP Green Buildings

De CSR-Manager geeft direct inzicht in het verduurzamingspotentieel van gebouwen in Nederland. CFP Green Buildings gebruikt hiervoor hun database gevuld met meer dan 30.000 panden die ze fysiek bezocht hebben, op basis waarvan 128 gebouwprofielen zijn samengesteld.

 

Strategische toolbox door op basis van een gebouwprofiel een inschatting van het verbeterpotentieel te maken. Onder de CSR manager hangen verschillende modules met een focus zoals Circulair, Energie, BREEAM etc. De energiemodule schrijft binnen enkele minuten een duurzaamheidsadvies

• Energielabel
• Besparingen
• Business case

Het grootste expertsysteem, big data en online data geven inzicht in duurzame maatregelen, per gebouw en complete portfolio’s.

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
CFP x x x x x  

 

INNAX

De Paris Proof Monitor© is een intelligent dataplatform dat u overzicht en inzicht geeft in uw vastgoed en de meest effectieve verduurzamingsroute. De data-driven software is gebaseerd op een unieke combinatie van domeinkennis en moderne data science technieken. Werkelijke energieverbruiken worden gecombineerd met gebouwgegevens, de erkende maatregelen en maatregelen die voortkomen uit een routekaart.  

 

De benodigde WEii-indicatoren worden verzameld om zo te komen tot de Paris Proof Score van een gebouw en of gehele portefeuille, met een doorkijk naar 2030 en 2050. 

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
INNAX x x x     x

 

EQUANS

Een duurzame impact maken met je organisatie is mogelijk met de methodiek EQUANS.  Dit doen ze door bedrijven actief te helpen om hun installaties te verduurzamen en gebruik van energiestromen zuiniger, milieuvriendelijker en efficiënter te maken. Van duurzame opwekking tot besparen op energiekosten: met deze service betaal je per eenheid en blijven kosten voorspelbaar. En EQUANS garandeerd de besparingen én een doorlopende uptime van je installaties.

 

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
EQUANS   x x x x x

 

 

Royal HaskoningDHV

Uw organisatie doorloopt samen met onze experts vijf stappen. De informatie en inzichten per stap worden verwerkt in een dashboard, dat 24/7 in te zien is via de softwaretool op uw laptop, tablet of telefoon. Met dit dashboard kunnen verschillende scenario’s gemakkelijk met elkaar worden vergeleken. Ook door andere mensen binnen uw organisatie. Zo wordt voor iedereen snel duidelijk wat de beste aanpak is voor uw gebouwen. De tool bevat steeds een actuele database met maatregelen, indicatieve prijzen, energiemodellen en benchmarkingtools. Zo zijn de kosten en effecten van maatregelen altijd up-to-date en kunt u op basis van actuele informatie de juiste keuzes maken.

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
Royal Haskoning HV x x x x x x

 

Smartvatten

Smartvatten digitaliseert bestaande watermeters, waarmee monitoring van het waterverbruik op afstand mogelijk wordt. Doordat we dit tot op een deciliter accuraat doen, kunnen we de kleinste lekkages / verspillingen detecteren. Door dit inzichtelijk te maken besparen we water, geld, energie en verminderen we de CO2 uitstoot. Daarnaast dragen we bij aan BREEAM In-Use en/of GRESB certificaten met een mooi aantal punten. Tenslotte doen ze ook een benchmarking op het gebied van water efficiëntie.

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
Smartvatten   x x   x x

 

 

Sweco

In zes stappen maakt Sweco de vastgoedportefeuille en de mogelijkheden voor verduurzaming inzichtelijk. Van Paris Proof, CO2 neutraal, energieneutraal tot NoM. De rekentool maakt inzichtelijk wat de benodigde investeringen zijn én wat het effect is op een benchmark als Paris Proof.

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
Sweco x x x x x  

 

 

Strukton Worksphere

Integrale aanpak voor verduurzaming van vastgoed d.m.v. 5 stappen: EcoVision - EcoScan - EcoRoadmap - EcoAction – EcoPerformance

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
Strukton Worksphere x x x x x x

 

 

Van Beek/Priva

ecoBuilding is een intelligente laag cloud-gebaseerde software bovenop uw bestaande gebouwbeheersysteem. Met behulp van Digital Twin technologie en Artificial Intelligence voorspelt ecoBuilding de energie die nodig is om het voor u optimale klimaat te bereiken. Daarbij houdt het rekening met de weersvoorspelling, het gebruik van het gebouw, de opwekking en opslag van warmte en duurzame energie en flexibele energieprijzen. Dit bespaart u geld, energie en vermindert de CO2-uitstoot.

 

Partnertool  Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5  Stap 6
van Beek/Priva   x x     x

 

 

 

 

Laatste nieuws

“Als je het maximale van een marktpartij vraagt, moet je ook zelf laten zien dat je er als bedrijf vol voor gaat”

“Als je het maximale van een marktpartij vraagt, moet je ook zelf laten zien dat je er als bedrijf vol voor gaat”

Paris Proof leeft in detailhandel en vastgoedsector

Paris Proof leeft in detailhandel en vastgoedsector

BNA beste gebouw van het jaar 2022 Museum Singer Laren

Museum Singer Laren Beste Gebouw van 2022