Adamasgroep

Adamasgroep is een toonaangevend internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau met vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen en Spanje, specifiek gericht op het duurzaam en verantwoord ontwikkelen van gezond, duurzaam én circulair vastgoed. De adviseurs van Adamasgroep ondersteunen op pragmatische wijze bij de erkende certificeringsmethoden als BREEAM, LEED, WELL en DGNB.

 

Adamasgroep beschikt over veel ervaring en expertise op het gebied van kwaliteitsborging. Wij zijn één van de founding partners van de Dutch Green Building Council (DGBC) en een van de strategische partners binnen het Blue Building Institute (BBI). Daar brengen we juridische, financiële, fiscale en ICT-kennis samen. Zo zorgen we ervoor dat vastgoed daadwerkelijk, conform SFDR en Taxonomieverordening, als ‘duurzaam’ gerapporteerd mag worden.  Een wettelijke verplichting die vanaf 2022 is ingegaan voor alle financiële marktpartijen die op basis van de ESG verplicht worden gesteld om jaarlijs aan te tonen hoe groen hun vastgoed portefeuille echt is.

 

De missie

Samen met onze opdrachtgevers bouwen aan een gezondere, duurzamere en circulaire gebouwde omgeving.

 

We willen bijdragen aan een wereld die toekomstige generaties minimaal dezelfde levenskwaliteit geeft als wij op dit moment hebben, liefst beter.

 

De visie

Onze visie is dat deze generatie de eerste is die begrepen heeft dat een verandering moet plaatsvinden om onze missie te laten slagen en dat wij ook de laatste generatie zijn die dit kan waarmaken. Nog langer uitstel is geen optie meer zonder zeer ernstige gevolgen voor mens en milieu.

 

Duurzaamheidscertificering

Adamasgroep heeft in Nederland als in Europa over de afgelopen jaren vele projecten mogen certificeren onder BREEAM en de laatste tijd ook middels WELL en LEED. Wij richten ons samen met de opdrachtgever en eindgebruiker op die aspecten die een meerwaarde opleveren voor mens en milieu. Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij geven advies waarbij vastgoed zodanig ontwikkeld wordt dat een hogere restwaarde ontstaat en op een verstandige wijze aan de EU Taxonomie-eisen kan worden voldaan.

 

Adamasgroep werkt samen met erkende specialisten zoals ecologen, hydrologen of veiligheidsdeskundigen die bekend zijn met deze nieuwe BREEAM-NL systematiek en een realistische benadering voorstaan.

 

SDG’s

We zetten ons onder andere in voor het aanpakken van klimaatverandering, het bouwen van veerkrachtige en duurzame steden en het beschermen van onze ecosystemen, bossen en biodiversiteit. Dit zijn voorbeelden van hoe we bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals gesteld door de Verenigde Naties.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dagelijks kijken we kritisch naar onszelf en vragen ons af: hoe kunnen we meer bijdragen aan de aarde dan we nu al doen? People, planet and profit. Naast onze kernactiviteiten zijn we actief op zoek naar manieren om een positieve bijdrage te leveren. Onze gezamenlijke missie gaat verder dan bouwen aan een gezondere, duurzamere en circulaire gebouwde omgeving. Ons wagenpark wordt geheel fossielvrij binnen nu en 2 jaar en onze nieuwe huisvesting zal emissievrij worden ontwikkeld

 

Als ambassadeur van Oxfam Novib en als Unicef Business Buddy dragen we onder andere ons steentje bij buiten de gebouwde omgeving. Dit jaar hebben we een school gesponsord in Afrika die geheel is opgetrokken uit gerecycled afvalmateriaal. Dit zorgt onder andere voor werkgelegenheid, betere scholing en een schonere omgeving, waar malaria minder kans krijgt.

 

We zijn onderdeel van het ‘Ondernemers voor Ondernemers Netwerk’, waarbij we gezamenlijk strijden voor verschillende Sustainable Development Goals tegen onder andere armoede, sociale ongelijkheid en honger. Daarnaast steunt Adamasgroep JustDiggit, een organisatie die zich inzet tegen de opwarming van de aarde door gedegradeerd land te vergroenen en de vegetatie terug te brengen. We sluiten ons aan bij hun visie: ‘It’s the decade of doing’.

 

Op onze website www.adamasgroep.nl lees je meer over onze dienstverlening en zijn voorbeelden te vinden van projecten die wij hebben begeleid.

De toekomst wordt gecreëerd door wat je vandaag doet

Organisatie

Naam

Adamasgroep

Type organisatie

Adviesbureau

Adres

Utrechtseweg 310, Arnhem

Thema's

Professionals

Martin Springer
Martin Springer Projectmanager Bekijk profiel

Nieuws van Adamasgroep

DGBC founding partner Adamasgroep: “Het gaat uiteindelijk om mensen”

DGBC founding partner Adamasgroep: “Het gaat uiteindelijk om mensen”

Veertien tools om sneller in Parijs te komen

Veertien tools om sneller in Parijs te komen

‘Koplopers’ als gids bij de circulaire doelen voor 2030

‘Koplopers’ als gids bij de circulaire doelen voor 2030