DGBW dinsdag: hoe wordt Nederland Paris Proof?

Met het thema CO2-reductie staat de dinsdag van de Dutch Green Building Week in het teken van het Paris Proof maken van de gebouwde omgeving. Een greep uit de activiteiten over precies een week: Nederland aardgasvrij, maar hoe? En onder meer kennisssessies over het renoveren van monumentale panden en kantoren. 

Verschillende participanten en partners van DGBC organiseren op de dinsdag van de Dutch Green Building Week activiteiten. De focus ligt deze dag op het Paris Proof maken van de gebouwde omgeving, maar er zijn ook activiteiten met aandacht voor circulair bouwen en gezondheid in gebouwen. Klik op de titels van de evenementen voor meer informatie. 

Open huis en rondleiding in de circulaire en duurzame Kringloopwinkel Houten - Arcadis

Samen met gemeente Houten wil Arcadis laten zien dat het ook met een klein budget mogelijk is een gebouw energiezuinig en CO2-vriendelijk te maken. Daarom organiseren zij tijdens de DGBW een open huis en rondleiding in de circulaire en duurzame Kringloopwinkel Houten.

Congres - bestaande woningen aardgasvrij - praktische handvatten voor nú - Vastgoedjournaal

Vijftigduizend woningen moeten in deze kabinetsperiode van het gas af. Tot 2030 moeten dat er anderhalf miljoen zijn, in 2050 een dikke zeven miljoen. Die deadlines lijken ver weg. Toch zijn er goede redenen om nú al bezig te zijn met hoe je je bestaande bezit aardgasvrij maakt, ook als jouw woningen niet tot die eerste vijftigduizend horen. Op 24 september organiseert het Vastgoedjournaal een congres over dit thema. 

Open huis - duurzame ICECUBE airconditioner bij Finder Relais Nederland - Dutch Climate System

Finder Relais Nederland heeft iets bijzonders neergezet met haar nieuwe kantoorpand, en zo ook de Dry to Cool airconditioner techniek van Dutch Climate System toegepast met ICECUBEs. Daarom laat DGBC-participant Dutch Climate System dit graag aan alle geïnteresseerden zien tijdens de DGBW door middel van een open huis bij Finder Relais Nederland.

Kennissessie 19e eeuwse panden aardgasvrij renoveren - Kernwaarde Groen

Kernwaarde Groen doet mee met de Dutch Green Building Week omdat zij zich actief willen inzetten voor een toekomstbestendige, klimaatneutrale gebouwde omgeving. Daarom organiseren zij tijdens de DGBW een lezing over aardgasvrij renoveren van monumentale panden.

Kennissessie regio Eemland CO2-vrij: geen utopie, maar realiteit - HermanDeGroot Ingenieurs

Duurzaamheid staat sinds de oprichting van HermanDeGroot Ingenieurs centraal in alles wat ze doen. Als concreet voorbeeld daarvan hebben ze samen met universiteiten en hogescholen een oplossing ontwikkeld voor de energietransitie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG).

Informatiesessie verduurzaming kantoren - ING

Op dinsdag 24 september organiseert ING in haar hoofdkantoor 'de Amsterdamse Poort' een informatiesessie over de verduurzaming van kantoren. Tijdens deze sessie praten gastsprekers Selina Roskam (RVO), Aemilie van Rappard (Pels Rijcken) en Yvette Watson (Phi Factory) je vanuit verschillende invalshoeken bij over de komende ontwikkelingen en de kansen die dat biedt in de vastgoedsector.

Webinar circulair bouwen - Koninklijk Mosa

In het kader van de Dutch Green Building Week 2019 host Mosa een webinar over circulair bouwen. De bouwsector is namelijk een van de grootste verbruikers van grondstoffen en energie ter wereld. Energiebesparing, gezonde materialen en intelligent gebruik en hergebruik van materialen zijn onderwerpen die centraal staan bij de duurzaamheidsaanpak van deze sector om te komen tot een volledig circulaire bouw.

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie