DGBW: 19e eeuwse panden aardgasvrij #hetkanwel!

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Kernwaarde Groen doet mee met de Dutch Green Building Week omdat zij zich actief willen inzetten voor een toekomstbestendige, klimaatneutrale gebouwde omgeving. Daarom organiseren zij tijdens de DGBW een lezing over aardgasvrij renoveren.

"Ambitie aardgasloos realiteit maken"

Nederland staat voor een grote opgave: de energietransitie. Bij de energietransitie is duidelijk dat we geen fossiele brandstoffen meer gaan gebruiken om gebouwen te bouwen en verwarmen. Dus ook geen aardgas.

Uiteindelijk moeten 7 miljoen huizen en 1 miljoen andere gebouwen aardgasvrij worden gemaakt. Dit betekent ruwweg 50.000 bestaande woningen per jaar verduurzamen in 2021 en ruim voor 2030 al in een ritme van 200.000 woningen per jaar zitten.

De eerste aardgasloze projecten zijn inmiddels een feit. Gehele woonwijken worden van het gas afgehaald, voornamelijk door de voordelen van schaalvergroting. Voor de kleinere projecten is er nu nog een extra inspanning nodig om gebouwen van het gas af te halen, maar het kan wel al! 

Dit gaat Kernwaarde Groen toelichten aan de hand van een eigen project van zes grachtenpanden in hartje Amsterdam. Gave panden uit de 19e eeuw. Hoe kun je een ambitie van aardgasloos realiteit maken? Dat is een hele opgave, maar het kan wel! Tijdens dit project heeft Kernwaarde Groen een andere proces- en projectaanpak gefaciliteerd met afwijkende samenwerkingen die de haalbaarheid van de gestelde ambities vergroten. Aanvullend hanteert Kernwaarde Groen het principe van ParisProof Ready! Doen wat nu kan en daarbij goed aansluiten bij het opgestelde D-MJOP.

Aanmelden

Heb jij 19e eeuwse panden in de portefeuille, of ben je van plan aardgasvrij te gaan renoveren? Meld je dan nu aan via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen door een mail te sturen of te bellen naar 06 31 53 47 53.

Locatie Activiteit
Binckhorstlaan 36
2516 BE 's-Gravenhage

Gerelateerd nieuws

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen