DGBW: Congres - bestaande woningen aardgasvrij – praktische handvatten voor nú

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

CONGRES GEORGANISEERD DOOR VASTGOEDJOURNAAL
Vijftigduizend woningen moeten in deze kabinetsperiode van het gas af. Tot 2030 moeten dat er anderhalf miljoen zijn, in 2050 een dikke zeven miljoen. Die deadlines lijken ver weg. Toch zijn er goede redenen om nú al bezig te zijn met hoe je je bestaande bezit aardgasvrij maakt, ook als jouw woningen niet tot die eerste vijftigduizend horen. Op 24 september organiseert het Vastgoedjournaal een congres over dit thema. 

Door onderhoudsprogramma’s en portefeuillebeleid verstandig in te richten is de overgang straks makkelijker en bespaar je dus geld. Het is maatwerk. Elk gebouw, elk complex, elke transformatie, elk gebied vraagt om een andere oplossing. Het hangt af van hun leeftijd, label, de snelheid waarmee de gemeente een eventueel warmtenet wil realiseren, maar ook van wat je kunt ‘lenen’ van andere gebouwen in het gebied en van de snelheid waarmee die andere gebouwen van het gas af gaan. Ook kan meespelen of de verhuurder dan wel de huurder de keuze betaalt. En natuurlijk capaciteitsproblemen bij installateurs straks en mogelijke prijsstijgingen. Dit congres reikt praktische handvatten aan voor nú met deze complexe materie.

Hoewel aan het Klimaatakkoord nog wordt gesleuteld, en de acties nog niet helemaal vastliggen, is de richting duidelijk. Er is een proces in gang gezet waar iedere vastgoedeigenaar mee te maken krijgt. Een aantal cruciale zaken moet je tijdig regelen in deze ingewikkelde materie om later niet voor verrassingen komen te staan. Ook (voorlopig nog) niets doen kan, maar dat moet wel een bewuste keuze zijn. Het start vandaag: waar moet je nú je geld in stoppen als je gaat investeren of desinvesteren? Hoe kom je een stapje verder?

Aanmelden

Wil jij dit congres bezoeken, meld je dan aan door te mailen naar events@vastgoedjournaal.nl

Locatie congres
Congrescentrum Van der Valk Hotel
Winthontlaan 4-6
Utrecht (vlakbij A12).

Meer informatie is te lezen op de website van het Vastgoedjournaal.Gerelateerd nieuws

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen