DGBW: open huis circulaire en duurzame Kringloopwinkel Houten

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Samen met gemeente Houten wil Arcadis laten zien dat het ook met een klein budget mogelijk is een gebouw energiezuinig en CO2-vriendelijk te maken. Daarom organiseren zij tijdens de DGBW een open huis en rondleiding in de circulaire en duurzame Kringloopwinkel Houten.

'Arcadis heeft voor het ontwerp de Good Green Award ontvangen'

De Kringloopwinkel in Houten is een duurzaam gebouw met daarbij passende circulaire uitstraling. Het gebouw is in 2012 binnen een klein budget gerealiseerd en daarmee het bewijs dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. Door een zorgvuldige afweging bij de materiaalkeuze vormt de Kringloopwinkel een etalage voor hergebruikte bouwmaterialen. Het gasloze gebouw is energiezuinig en CO2-vriendelijk door goede isolatie, optimalisatie en regelbaarheid van installaties naar gebruiksbehoefte en het gebruik van daglicht systemen om natuurlijk licht diep in het gebouw te brengen. Naast het ontwerp en de engineering heeft Arcadis ook de realisatie van het gebouw voor haar rekening genomen. Voor het ontwerp van de Kringloopwinkel heeft Arcadis de Good Green Award ontvangen. Deze prijs is uitgereikt door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design in samenwerking met het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. 

Aanmelden

Op 24 september organiseert Arcadis een open huis in de kringloopwinkel. Om 10:00 uur begint de rondleiding door de winkel en dit duurt tot ongeveer 12:30 uur. Klik hier voor meer informatie over kringloopwinkel. Mocht je deze activiteit willen bezoeken, meld je dan aan door een mail te sturen of bellen naar 06 11 78 58 66. Ook voor meer informatie over de rondleiding kun je contact opnemen.

Locatie 

Kringloopwinkel Noppes Houten
De Brug 13a
3991 LN HoutenDGBC-partners

Arcadis

Gerelateerd nieuws

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen