DGBW: regio Eemland CO₂-vrij

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Duurzaamheid staat sinds de oprichting van HermanDeGroot Ingenieurs centraal in alles wat ze doen. Als concreet voorbeeld daarvan hebben ze samen met universiteiten en hogescholen een oplossing ontwikkeld voor de energietransitie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude. Inmiddels heeft HermanDeGroot Ingenieurs een concrete casus voor de toepassing van UDG als bron van elektriciteit en warmte voor de gehele regio Eemland. Hun visie op duurzaamheid en deze casus sluiten zeer mooi aan op het thema van de Dutch Green Building Week: #hetkanwel! Daarom organiseren zij tijdens de DGBW een interactieve kennissessie met afsluitende borrel.

"Geen utopie, maar realiteit"

Een hele regio voorzien van zowel CO2-vrije elektriciteit als warmte: het lijkt een utopie, maar in regio Eemland wordt dit een realiteit! Een energierotonde waarop meerdere geothermische energiecentrales worden aangesloten maakt dit ambitieuze plan mogelijk. Tijdens deze inspirerende middag ontdek je alle ins en outs van deze concrete casus, die uniek is in Nederland. In de eerste helft leer je hoe Ultra-Diepe Geothermie (UDG) werkt en wat de potentie en voordelen zijn van deze duurzame en CO2-vrije energiebron. Daarna wordt er ingegaan op de concrete casus voor UDG, die als doel heeft om de regio Eemland geheel van CO2-vrije elektriciteit en warmte te voorzien.

Aanmelden

Wil jij aanwezig zijn tijdens deze interactieve kennis-sessie met afsluitende borrel, of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar Florine van den Adel.

Locatie Activiteit
Nijverheidsweg-Noord 74a
3812 PM Amserfoort