DGBW: informatiesessie Verduurzaming Kantoren

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Op dinsdag 24 september organiseert ING in haar hoofdkantoor 'de Amsterdamse Poort' een informatiesessie over de verduurzaming van kantoren. Tijdens deze sessie praten gastsprekers Selina Roskam (RVO), Aemilie van Rappard (Pels Rijcken) en Yvette Watson (Phi Factory) je vanuit verschillende invalshoeken bij over de komende ontwikkelingen en de kansen die dat biedt in de vastgoedsector.

Het doorvoeren van verduurzamingsmaatregelen lijkt een simpele exercitie maar het ‘split incentive’ dilemma speelt nog steeds een rol. Tijdens deze sessie geeft ING inzicht waarom dit dilemma geen reden meer kan zijn om niets te doen. Welke rol kunnen beide partijen aannemen om tot een duurzaam gebouw te komen, het energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag te brengen en het comfort in het gebouw te vergroten?

Programma

14.00 uur

Ontvangst met koffie, thee en iets zoets

14.30 uur

Welkom en opening door Peter Göbel, directeur ING Real Estate Finance

14.45 uur

Selina Roskam, Kennismakelaar duurzaam utiliteitsbouw, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vertelt over de wetgeving die van belang is voor kantooreigenaren.

15.15 uur

Aemile van Rappard, advocaat en partner bij Pels Rijcken neemt je mee in de juridische mogelijkheden van kantooreigenaren om hun kantoorpanden te verduurzamen en hun huurders daarin te betrekken.

15.45 uur

Yvette Watson, voorzitter FMN expertgroep Circulairiteit & Inclusieve Economie en mede-oprichter van Phi Factory. Zij vertelt vanuit het huurdersperspectief hoe belangrijk het is om een gebouw toekomstproof te maken. 

16.15 uur

Hein Wegdam, Directeur Sustainability ING Real Estate Finance 

16.45 uur

Start meet & greet partners en borrel

18.00 uur

Einde

Aanmelden

Kijk voor meer informatie op de speciale evenementenpagina van ing.nl. Daar is ook meer informatie over deze bijeenkomst te vinden. 

Locatie

de Amsterdamse Poort - Hoofdkantoor ING
Bijlmerplein 888
1102 DB Amsterdam Zuidoost