HermanDeGroot Ingenieurs

Sinds 1994 levert HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving.

Duurzaamheid staat sinds onze oprichting centraal in alles wat we doen. Voorbeelden hiervan zijn ons ontwerp voor het duurzaamste gemeentehuis van Nederland (Veere) en realisatie van de eerste Nederlandse biomassa-installatie voor het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Niet alleen gebouwen, ook gebieden worden duurzaam ontworpen. Met ons Energie Masterplan helpen wij gemeenten en bedrijven hun ecologische voetafdruk te verminderen. Naast schone energie richten wij ons daarbij op aspecten als circulariteit, toekomstbestendigheid en big datatoepassingen.

Ultra-Diepe Geothermie

Ook in het kader van de energietransitie kijken we verder vooruit en hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt, gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude. In tegenstelling tot zon en wind is UDG een constante energiebron. Met UDG kan minstens een derde van Nederland worden voorzien van energie.

 

Vandaag ontwikkelen, state of the art in 2040

Organisatie

Naam

HermanDeGroot Ingenieurs

Type organisatie

Adviesbureau

Adres

Nijverheidsweg-Noord 74a, Amersfoort

Thema's

Nieuws van HermanDeGroot Ingenieurs

Paris Proof-projecten genomineerd voor ingenieursprijs Vernufteling

Paris Proof-projecten genomineerd voor ingenieursprijs Vernufteling

DGBW: Ultra-Diepe Geothermie #hetkanwel

DGBW: Ultra-Diepe Geothermie #hetkanwel

DGBW dinsdag: hoe wordt Nederland Paris Proof?

DGBW dinsdag: hoe wordt Nederland Paris Proof?