WGBC brengt rapport 'Doing Right by Planet and People' uit

16 mei 2018

De World Green Building Council heeft een nieuw rapport uitgebracht met als thema: Doing Right by Planet and People: The Business Case for Health and Wellbeing in Green Building. DGBC leverde als Advisory Committee member een bijdrage aan de totstandkoming van het rapport, dat onderaan dit bericht volledig is te donwloaden.

Gezondheidsaspecten onder de loep

Het rapport bestaat casestudy's van elf organisaties afkomstig uit verschillende landen, die een of meer groene certificeringen hebben, waaronder LEED, Green Star en BREEAM. In het rapport wordt ingezoomd op de gezondheids- en welzijnskenmerken die op de locaties zijn geïntegreerd. Denk hierbij aan verbeterde ventilatie van frisse lucht, aangename akoestiek, toename van het daglicht en gebruik van biofiele ontwerpelementen, zoals groene muren en kamerplanten.

Na het toevoegen van de gezondheids- en welzijnsfuncties aan de gecertificeerde gebouwen ontdekten bedrijven dat:

  •     Het verzuim van werknemers was verminderd
  •     Bedrijfskosten zijn geminimaliseerd
  •     Medewerkers voelden zich productiever en gezonder.

Delta Development Group

Een van de elf bedrijven die in het rapport aan bod komt is afkomstig uit Nederland in de vorm van Delta Development Group, ontwikkelaar van het Plantronics Office in Hoofddorp. Dit kantoor beschikt over een BREEAM-NL Excellent-certificering. Het verbeteren van de gezondheid- en welzijnsaspacten en het integreren 'slimmere werkoplossingen' heeft het nieuwe hoofdkantoor gezorgd voor een gezond rendement aan de ontwikkelaars en een hogere productiviteit van de medewerkers. De volledige casestudy van Delta is te vinden op pagina 19.