Slimme oplossingen tegen netcongestie gezocht

Rijksinstituut voor ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie organiseren een competitie voor innovaties die het netcongestieprobleem aanpakken. Bedrijven kunnen zich tot 14 mei aanmelden voor deze Small Business Innovation Research-competitie.

De energietransitie is in volle gang. Daarbij gaat Nederland steeds meer over van fossiele brandstoffen naar gebruik van elektriciteit. Maar ons stroomnet raakt vol. Op veel plaatsen is dat zelfs al het geval. Om toch door te kunnen met de energietransitie moeten we netcongestie verminderen en de bestaande capaciteit van het elektriciteitsnetwerk beter benutten.

Geen aansluiting op stroomnet 

Ook in de gebouwde omgeving is netcongestie een bekend probleem. Veel bedrijven lopen er tegenaan dat ze geen of maar een beperkte aansluiting op het stroomnet kunnen krijgen. Vrijwel alle nieuwbouwprojecten krijgen hiermee te maken. 

Slimme oplossingen nodig 

Om ervoor te zorgen dat Nederland door kan blijven draaien zijn er innovatieve oplossingen nodig. RVO en Topsector Energie zijn op zoek naar zulke oplossingen en organiseren daarom een SBIR (Small Business Innovation Research)-competitie. Het doel van de innovatiecompetitie is om concrete en bruikbare toepassingen te ontwikkelen die op korte termijn kunnen worden gebruikt door (semi-) publieke organisaties.

Elk idee welkom 

Werkt jouw bedrijf aan een idee om slimmer te ontwerpen of bestaande infrastructuur slimmer te gebruiken, meld je dan aan. Oplossingen kunnen verschillende vormen aannemen. Denk naast technische vernieuwingen ook aan innovaties met een institutioneel, juridisch of sociaal karakter. Of vernieuwingen van een proces of werkwijze.

Ga voor gedetailleerde informatie en aanmelden naar de website van RVO

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie