Wat kun je verwachten op woensdag tijdens de DGBW?

Traditioneel een van de drukkere dagen tijdens de Dutch Green Building Week: de woensdag. We zetten alle activiteiten van 25 september voor je op een rij.

Rondleiding monumentaal pand - van label E naar A - Van Beek/Priva
In 2019 is Van Beek haar kantoorpand, een gemeentelijk monument van eind 1800 met energielabel E, volledig aan het verduurzamen. De ambitie: gaan voor energielabel A. Het verduurzamingstraject van de dochtermaatschappij van participant Priva, is een mooi voorbeeld dat niet mag ontbreken binnen het het thema #hetkanwel. Daarom organiseren zij met plezier een open dag tijdens de DGBW om andere organisaties te inspireren en om te laten zien wat mogelijk is.

Circulariteit: hoe meet je losmaakbaarheid? – DGBC
De afgelopen maanden heeft een consortium (Alba Concepts, WE Adviseurs, RVO en DGBC) een meetlat voor losmaakbaarheid ontwikkeld. Losmaakbaarheid is één van de indicatoren die in het programma circulariteit concreet worden uitgewerkt. Tijdens deze bijeenkomst zal Mike van Vliet (Alba Concepts) de meetlat nader toelichten. Het rapport met de meetlat Losmaakbaarheid wordt aangeboden aan Esther 't Hoen (Ministerie van Binnenlandse Zaken). Ook zal Jan Kadijk (DGBC) meer vertellen over het volledige programma circulariteit waar losmaakbaarheid een onderdeel van is. 

Rondleiding in de Linoleumfabriek - Forbo Flooring
Forbo laat graag zien hoe zij bijdragen aan de duurzame gebouwde omgeving en organiseert daarom tijdens de DGBW een rondleiding om te laten zien wat zij doen in de fabriek in Assendelft. Bovendien komen ze graag in gesprek met professionals die hieraan werken om kennis en ervaring uit te wisselen. 

Een aardgasvrije gebouwde omgeving - IVBN i.s.m. met RvO, BZK, VNG en DGBC
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door IVBN in samenwerking met BZK, DGBC, RVO en VNG. De bijeenkomst richt zich op kennisuitwisseling en matchmaking tussen gemeenten en professionele vastgoedeigenaren en is zowel gericht op woningbouw als op utiliteitsbouw (met name winkels en kantoren).

Ontbijtsessie circulair werkgeverschap – AM
De Circulaire Economie verder brengen in de bouw- en vastgoedsector vraagt om een grote vernieuwing in de sector. Maarten Markus en Steven Hupkens van AM gaan tijdens deze ontbijtsessie in op de aanpak van AM om als gebiedsontwikkelaar en opdrachtgever richting de bouwketen samen te werken op basis van circulaire prestaties.

Circle College Tour: Circulaire Verdienmodellen kansen voor ondernemers - ABN AMRO
Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigt ABN AMRO een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Oplevering van en rondleiding door Nul-op-de-Meter-woningen – Altera
In de Dutch Green Building Week levert Altera Vastgoed in Waalwijk een aantal Nul-op-de-Meter-woningen op. Altera staat met dit evenement stil bij het belang van duurzaamheid en energiezuinig wonen. Bezoekers zijn welkom bij een rondleiding waarbij onder meer wethouder Daandels van Waalwijk aanwezig zal zijn. 

Business Innovation Workshop - ABN AMRO
In deze workshop voor ondernemers in de bouw en industrie, ontdek je de kansen van circulaire businessmodellen en de financiering daarvan. Deze Business Innovation Workshop focust op de sectoren Retail, Bouw en Industrie.

Rondleiding Circl: kijkje achter de schermen - ABN AMRO
In deze rondleiding door het team of door ambassadeurs kom je alles te weten over Circl. De ervaringen met circulair bouwen, de verhalen achter de hergebruikte materialen en de werkwijze van het restaurant: alle aspecten komen aan bod. De tour wordt standaard gegeven in het Nederlands en is op open inschrijving voor iedereen.

Het Groene Dakdiner - Green Business Club Zuidas, Loyens & Loeff, Waternet en DGBC
Stichting Green Business Club Zuidas, gemeente Amsterdam Zuidas, Loyens & Loeff, Waternet en DGBC organiseren op 25 september het Groene dakdiner, een bijzonder diner bovenop een groen dak middenin Amsterdam Zuidas.

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie