Forbo Flooring

Duurzaamheid is belangrijk voor Forbo. We zijn continu aan het kijken of er nog waarde kan worden gehaald uit onze afval- (of liever: rest-)stromen, willen in de toekomst nog meer snijafval terughalen en onderzoeken en implementeren strategieën voor het besparen van energie in onze processen. Ook gebruiken we in al onze Europese productielocaties groene energie. Al onze fabrieken zijn tevens ISO 14001 en SA 8000 gecertificeerd.
Onze Marmoleum vloeren, die al 120 jaar in de Zaanstreek worden gemaakt, bestaan voor 97% uit biobased ingrediënten en worden CO2-neutraal geproduceerd. Dat betekent dus dat de natuurlijke ingrediënten meer CO2
opnemen dan dat het productieproces van de vloer uitstoot. Forbo is tevens hard bezig om Marmoleum volledig circulair te maken door een biocomposiet te maken van oude linoleumvloeren. Ook verkennen we circulaire leasemodellen, waarbij Forbo eigenaar blijft van de vloer en werken we continu aan de verduurzaming van de ingrediënten van de vloeren.
Forbo denkt dat duurzame bouw verder gaat dan het skelet! Ook stoffering en interieur zijn belangrijke elementen van een duurzaam gebouw. Forbo wil hier als vloerenbedrijf dan ook een rol in spelen.

Mooi voor binnen, goed voor buiten

Organisatie

Naam

Forbo Flooring

Type organisatie

Leverancier

Adres

Industrieweg 12, Assendelft

Thema's

Nieuws van Forbo Flooring

DGBW: rondleiding in linoleumfabriek in Assendelft

DGBW: rondleiding in linoleumfabriek in Assendelft

Wat kun je verwachten op woensdag tijdens de DGBW?

Wat kun je verwachten op woensdag tijdens de DGBW?