Dutch Green Building Guide

De Dutch Green Building Guide is dé online gids voor duurzame projecten en de duurzame diensten en producten die hieraan hebben bijgedragen. Maakt je product of dienst gebouwen duurzamer? Dan heb je nu de mogelijkheid dit te tonen en te koppelen aan projecten in deze onlinegids!

Architecten, eindgebruikers en opdrachtgevers kunnen de online gids kosteloos gebruiken als inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Aanbieders van duurzame producten en diensten hebben de mogelijkheid hun product of dienst aan de gids toe te voegen en te koppelen aan een duurzaam project. Op deze manier verbindt de Dutch Green Building Guide vraag en aanbod op het gebied van duurzaam bouwen. Het is de ambitie de Dutch Green Building Guide te laten uitgroeien tot de grootste en meest aantrekkelijke database met duurzame projecten in Nederland.

Bewezen duurzaamheid

Het is de eerste keer dat een online platform op deze wijze duurzame projecten koppelt aan producten en diensten. Binnen een paar klikken vindt de bezoeker de meest duurzame bouwprojecten van Nederland. Bij deze projecten staan ook de producten en diensten vermeld die hebben bijgedragen aan de hoge duurzaamheidsprestatie van het gebouw. Zo weet de gebruiker precies welke maatregelen bewezen effect hebben.

De inspiratiebron

In de database van Dutch Green Building Guide staan inmiddels al bijna 700 duurzame voorbeeldprojecten en bijna 300 organisaties met hun duurzame aanbod. Het is de bedoeling dat het platform uitgroeit tot dé inspiratiebron om aan de slag te gaan met het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Doe je ook mee?

Je kan op verschillende manieren meedoen. Hieronder de opties.

Ben je DGBC participant?

Dan heeft u mogelijkheid om kosteloos 10 producten of diensten in de Dutch Green Building Guide te laten opnemen.

Ben je (nog) geen DGBC participant?

Dan heb je de mogelijkheid om kosteloos 1 product of dienst in de Dutch Green Building Guide te laten opnemen. De voorwaarde die wij hieraan stellen is dat je product of dienst gekoppeld moet worden aan het project waaraan het een bijdrage heeft geleverd.

Staat je project (BREEAM-NL, LEED, GPR) nog niet in de guide?

Staat je duurzame, gecertificeerde project nog niet in guide of missen we nog informatie? Laat het ons weten.

Laatste nieuws

DGBC ondertekent brandbrief om fossiele subsidies af te schaffen

DGBC ondertekent brandbrief om fossiele subsidies af te schaffen

DGBC aan tafel bij podcast Uitblinkers in de logistiek

DGBC aan tafel bij podcast Uitblinkers in de logistiek

'Met het EnergieKompas sneller naar Parijs'

'Met het EnergieKompas sneller naar Parijs'