CFP Green Buildings scoort met verduurzamingstools ook buiten de landsgrenzen

Waar we tijdens een WK voetbal 17 miljoen bondscoaches hebben, zijn er in Nederland evenveel duurzaamheidsmanagers in de ogen van CFP Green Buildings. Om die 17 miljoen op weg te helpen, ontwikkelen Bram Adema en zijn CFP al ruim 15 jaar betrouwbare online tools om hen daarin te faciliteren. Inmiddels zijn daardoor al zo’n 300.000 gebouwen verduurzaamd. En die inspanningen bleven ook buiten onze landsgrenzen niet onopgemerkt.

Maar, eerst even een stapje terug. Want zo groot is als CFP nu is, zo klein begon het, legt Adema met gepaste trots uit. “In 2014 bestond het team uit 15 mensen en verduurzaamden we zo’n tweeduizend gebouwen. We zijn dus flink gegroeid, maar dat is niet ons doel. Wij willen dat klanten zelf aan de slag gaan met de verduurzaming van hun panden en daarom ontwikkelen we laagdrempelige online tools, waarmee snel inzicht wordt verkregen.” De afgelopen jaren zijn die tools in Nederland massaal door het bedrijfsleven omarmd. Talloze installateurs, energiebedrijven, vastgoedeigenaren en alle Nederlandse banken incluis maken er gebruik van, vervolgt Adema.

Deal met LLoyds Banking Group

Dat juist de bancaire sector de verduurzamingstools van CFP massaal omarmt, wekte de interesse van de Bank of England. Adema: “ING kreeg tijdens een internationale meeting letterlijk de vraag waar die app vandaan kwam waarmee zoveel Nederlandse gebouwen verduurzaamd werden. En die app, hadden wij ontwikkeld.” Zodoende toog Adema in het kielzog van ING naar Londen waar hij de mogelijkheden presenteerde. Bank of England was dusdanig enthousiast dat CFP werd aanbevolen bij alle Engelse banken. Die aanbeveling mondde uit in een deal met de Lloyds Banking Group. Een samenwerking die werd beklonken tijdens de Green Finance Summit.

Waardering en vertrouwen `

Adema is nog altijd onder de indruk van het onafgebroken enthousiasme en vertrouwen van de Lloyds Banking Group gedurende de samenwerking. “Als er tussendoor twijfel was geweest om de deal af te blazen, waren er zat mogelijkheden geweest. De testfase verliep middenin de afronding van de Brexit en daarna kwam de coronacrisis.” Maar terwijl er een noodhospitaal aan de Theems herrees, bleef de wil om Britse gebouwen samen met CFP te verduurzamen onverminderd. Vanuit de Lloyds Banking Group klonk het geluid: ‘met jullie tool weten we zeker dat we onze klanten bereiken.’ De definitieve contracten werden vervolgens zelfs getekend tijdens de piek van coronacrisis. “Daar sprak zoveel waardering en vertrouwen uit. Dat vind ik nog steeds speciaal”, erkent Adema.

Dit is een passage uit de speciale DGBW-editie van Toekomstbouwers. Wil je het hele verhaal met Bram Adema lezen? Dat kan hier

CFP Green Buildings organiseert meerdere sessies tijdens de Dutch Green Building Week: Klik op de link voor meer informatie.

DGBC-partners

CFP Green Buildings

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’