DGBC Woonmerk Auditor Training

Deze training heeft reeds plaatsgevonden.

DGBC Woonmerk

Met het Deltaplan Duurzame Renovatie voor de bestaande bouw wil DGBC met haar participanten ook de bestaande woningvoorraad de komende jaren versneld verduurzamen. Inzicht en bewustwording spelen hierin een belangrijke rol. Om dit proces te ondersteunen is het DGBC Woonmerk ontwikkeld in samenwerking met de founding partners a.s.r. real estate, VORM, VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam. Het instrument geeft voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw een breed inzicht in de kwaliteiten van woningen en hun omgeving.

Hoe werkt het?

Het DGBC Woonmerk biedt een objectieve meetlat voor het energieverbruik, materiaalgebruik, gezondheid, flexibiliteit en comfort maar ook andere thema’s die voor de woonconsument van belang zijn, zoals veiligheid, bereikbaarheid en de woonomgeving. Door het invullen van de online tool kan snel inzage worden verkregen in de duurzaamheid van de woning en de omgeving. Het samenbrengen van de beste criteria uit verschillende erkende keurmerken en het toevoegen van slimme selectiemogelijkheden en gebruik van open databronnen wordt de tool laagdrempelig en compleet. Het hiermee opgebouwde woningdossier kan dienen als sturingsmiddel of managementsysteem voor alle betrokkenen. De resultaten stimuleren zo tot verdere verduurzaming van de woningen.

De Auditor

De online tool kan naast zelfassessment ook worden ingezet voor certificering. Hierbij zal een onafhankelijke auditor de behaalde score vaststellen. Net zoals bij de BREEAM systematiek willen we deze rol van auditor wegleggen bij de markt. Inmiddels zijn de eerste auditors al opgeleid. Om aan de auditor training deel te nemen dient de cursist aantoonbare ervaring te hebben met het toetsen van gebouwen.

 

Je kunt de opleiding in ieder geval volgen als je een of meer van de volgende certificaten hebt behaald:

  • Je bent BREEAM-NL of BREEAM International Assessor
  • Je bent EPA-U Auditor (EPA-W is onvoldoende) 
  • Je bent GPR Assessor
  • Indien je in het bezit bent van een andere auditor training dient dit eerst voorgelegd te worden aan DGBC.

Kosten

De kosten voor de opleiding tot Woonmerk auditor bedragen € 1000,-. Voor participanten zijn de kosten €750,-.

Programma

23 januari 2019

14:00 - 17:00 uur training

17:00 - 17:30 uur avondeten

17:30 - 19:00 uur training

Datum

woensdag, 23 januari, 2019
van 14:00 tot 19:00 uur

Locatie

Dutch Green Building Council (DGBC)
Zuid Hollandlaan 7
2596 AL, Den Haag

Je investering

regulier tarief: € 1.000,00

participanten van DGBC: € 750,00 (= 25% korting)

Genoemde prijzen zijn exclusief btw

Contactpersoon

Pauline Braam & Melody Reyneveld
088 - 55 80 100