Economische missie Klimaattechnologie naar België

Van 28 tot en met 30 mei 2024 vindt een economische missie Klimaattechnologie naar België plaats. Deze missie staat onder leiding van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de voorzitter van VNO-NCW (Ingrid Thijssen). De Nederlandse ambassade heeft DGBC gevraagd om zogenaamd privaat trackleader en het gezicht te zijn voor de bouwdelegatie. 

Over de missie

De inschrijving voor de missie is inmiddels gesloten. Diverse bedrijven uit het Nederlandse mkb, start-ups, scale-ups en kennisinstellingen uit de klimaat- en energieneutrale bouw, zero-emissie stadslogistiek of in de waardeketen voor rijden en varen op waterstof doen mee. De deelnemers krijgen ruim de gelegenheid om marktkansen te onderzoeken en om te netwerken met mogelijke zakenpartners en/of opdrachtgevers.

Climate Tech Forum op 29 mei

Tijdens deze 3-daagse missie vindt ook het Climate Tech Forum plaats. Na het succes van de eerste editie in juni 2023, waar 500 organisaties aan deelnamen, organiseren de Nederlandse ambassade in Brussel en het Nederlands consulaat-generaal in Antwerpen op woensdag 29 mei 2024 de tweede editie van het Climate Tech Forum in de Handelsbeurs Antwerpen. Dit evenement richt zich op 3 sectoren: klimaat- en energie neutrale bouw, zero-emissie stadslogistiek en rijden en varen op waterstof. De focus ligt op innovaties die bijdragen aan de verduurzaming van bovengenoemde sectoren.

Na de officiële opening onder leiding van de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, volgt een gevarieerd programma per sector met informatieve workshops en één-op-één matchmaking. De dag wordt afgesloten met een handelsdiner. Meer informatie vind je op de eventwebsite.

Bekijk de aftermovie van het Climate Tech Forum 2023.

Ronde tafel over potentiele handelsbelemmeringen

Een onderdeel van economische diplomatie van de Nederlandse overheid is om bij Belgische counterparts eventuele handels- en/of investeringsknelpunten aan te kaarten. Tijdens de handelsmissie vindt er daarom een Business Round Table plaats waarin de private trackleiders in gesprek gaan met Liesje Schreinemacher, de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW. Wil jij graag jouw duurzame innovatie, product of dienst naar Belgie brengen, maar loop je aan tegen eventuele handels- en investeringsproblemen en/of knelpunten? Laat het ons voor 1 mei weten via een mail aan m.olsthoorn@dgbc.nl met een omschrijving van de belemmerende maatregel en de gevolgen voor jouw bedrijf. De door jou aangeleverde informatie wordt vertrouwelijk behandeld en jouw bedrijfsgegevens worden niet zonder jouw toestemming gedeeld. 

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in België en het Nederlands consulaat-generaal in Antwerpen. DGBC is trackleader en het gezicht voor de bouwdelegatie.