Redevco

Redevco is een Europese vastgoedspeler gespecialiseerd in stedelijke vernieuwing. Wij willen een positieve impact te creëren door steden te helpen leefbaarder en duurzamer te maken.

Namens onze klanten investeert Redevco in vastgoed met het oog op de ontwikkeling van toekomstbestendige gebouwen op dynamische stedelijke locaties waar mensen willen wonen, werken en recreëren. Onze gespecialiseerde beleggingsstrategieën richten zich op herbestemming van winkelvastgoed tot gemengd gebruik, op de segmenten wonen, vrije tijd & horeca en op retailparken. Dit gecombineerd met onze lokale vastgoedkennis en de schaal van ons pan-Europees platform stellen ons in staat waarde te creëren voor zowel onze investeerders als huurders. Redevco heeft een meerderheidsbelang in redos, de in Hamburg gevestigde specialist in grootschalige retail- en stedelijke logistiek vastgoedbeleggingen. Het totale vermogen onder beheer van Redevco, incl. redos, bedraagt ongeveer 9,7 miljard euro.

 

Missie 2040 – gehele portefeuille Net Zero Carbon in 2040

Redevco is al meer dan veertien jaar bezig met haar duurzaamheidsbeleid. Als medeoprichter van de DGBC hebben we altijd actief meegewerkt aan de promotie en verspreiding van kennis en ‘best practices’ op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zelf hebben we in oktober 2019 onze Missie 2040 gelanceerd, ons doel om in 2040 onze volledige portefeuille Net Zero Carbon te maken. Dit doel maakt bij Redevco onderdeel uit van de voortdurende inspanningen om verantwoordelijk te handelen en de impact op het milieu te verminderen.

 

Een voorbeeld van een herontwikkeling waarbij een pand verduurzaamd is een ‘single tenant’ pand in Eindhoven. We transformeerde de vier verdiepingen naar een nieuw, modern winkelcomplex waarbij ruimte vrij kwam voor meerder huurders. Hierbij werd het pand volledig losgekoppeld van het aardgasnet, kreeg verzwaarde elektrische aansluitingen waardoor het pand nu all electric verwarmd en gekoeld wordt. Tevens zijn er zonnepanelen geplaatst.

 

Foto: Eva Bloem

In oktober 2019 hebben we als doel gesteld om in 2040 onze volledige portefeuille Net Zero Carbon te maken

Organisatie

Naam

Redevco

Type organisatie

Vastgoedbeheerder

Sectoren

Retail, Logistiek, Woningen

Adres

Wibautstraat 224, Amsterdam

Thema's

Professionals

Robert Bakker
Robert Bakker Development Manager Bekijk profiel
Elsbeth Quispel
Elsbeth Quispel Bekijk profiel
Clemens Brenninkmeijer
Clemens Brenninkmeijer Managing Director Bekijk profiel
Guido den Teuling Bekijk profiel

Nieuws van Redevco

Founding partner Redevco: 'Zo’n verbindende partij is voor de gebouwde omgeving goud waard'

Founding partner Redevco: 'Zo’n verbindende partij is voor de gebouwde omgeving goud waard'

EU Taxonomie: ‘Wij zitten op één lijn met circulariteitsdoelen Europa’

EU Taxonomie: ‘Wij zitten op één lijn met circulariteitsdoelen Europa’

Rondetafel circulair inspecteren november 2022

Rondetafelgesprek: haken en ogen aan circulaire inspectie