NSI NV

NSI N.V. is een beursgenoteerde kantorenbelegger. We zijn gespecialiseerd in Nederlandse kantoren op aantrekkelijke locaties met goede bereikbaarheid in steden met economische groei. Het is onze visie en ambitie om onze Nederlandse kantoren groener te maken en we zijn hier dagelijks mee bezig. Zo zijn we hard op weg om onze volledige portefeuille te verduurzamen. Op dit moment voldoet 89% van onze portefeuille aan de 2023 norm van energielabel C. De verwachting is dat eind volgend jaar 95% van onze portefeuille in ieder geval dit energielabel heeft. 58% van onze portefeuille heeft nu een A-label en het is onze doelstelling om op korte termijn zoveel mogelijk kantoren op dat niveau te krijgen.

Bij onze duurzaamheidsambitie kijken we verder dan alleen energielabels en de verplichte wet- en regelgeving. Vooral bij nieuwbouw en grote renovatieprojecten zijn we bezig om de gezonde, duurzame kantoren van de toekomst te ontwikkelen. Zo hebben we bij het Bentinckhuis in Den Haag meer dan een miljoen euro extra geïnvesteerd in duurzaamheid en wordt het gebouw naar verwachting bekroond met een BREEAM-NL In-Use Excellent certificaat, wat uniek is voor een monument. Dit past bij onze strategie waarin Futureproof Investments, Energy & Carbon en Health & Wellbeing centraal staan.

Om onze kennis actief te delen, zijn we aangesloten bij een pan-Europese duurzaamheidsdenktank met zeven andere Europese beursgenoteerde kantorenbeleggers. Samen heeft deze groep een belegd vermogen van ongeveer 50 miljard euro. Door samen te werken met marktpartijen en branchegenoten is het mogelijk een grotere en snellere impact te realiseren en de volledige keten te verduurzamen.

Verder kijken dan alleen energielabels of verplichte wet- en regelgeving

Organisatie

Naam

NSI NV

Type organisatie

Belegger

Sector

Kantoren

Adres

Antareslaan 67, Hoofddorp

Nieuws van NSI NV

Klimaatrisico’s op gebouwniveau eenduidig in beeld

Klimaatrisico’s op gebouwniveau eenduidig in beeld

CAS-'rondetafel': klimaatadaptatie in de Nederlandse bouwpraktijk [video]

CAS-'rondetafel': klimaatadaptatie in de Nederlandse bouwpraktijk [video]

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit