CAS-'rondetafel': klimaatadaptatie in de Nederlandse bouwpraktijk [video]

Wat zijn de klimaatuitdagingen in de Nederlandse praktijk en wat zijn daar de oplossingen voor? Met deze en meer vragen ging Jan Kadijk, kennis- en innovatiemanager DGBC, tijdens de Climate Adaptation Summit in gesprek met verschillende Nederlandse belanghebbenden en experts op het gebied van klimaatadaptatie. 

DGBC organiseerde speciaal voor de Climate Adaptation Summit de bijeenkomst met verschillende stakeholders en experts op het gebied van klimaatadaptatie. Daarin werd gesproken waarom klimaatadaptatie nu zo belangrijk is, hoe het inmiddels meerdere thema's raakt en hoe verschillende partijen klimaatadaptieve maatregelen al in de praktijk brengen. 

Aan het gesprek namen deel: Martijn Vlasveld (CBRE Global Investors), Liesbeth van Tongeren (wethouder duurzaamheid en energietransitie van Den Haag, haar collega Wiebke Klemm (beleidsadviseur duurzaamheid), Stephan de Bie (Vesteda), Aad Jansen (Aberdeen Standard Investments), Bernardo Korenberg (Bouwinvest), Elise van Herwaarden (a.s.r. real estate), Dennis van der Stoop (NSI) en Henny van Woerkom (CBRE). 

Terugkijken

Door het internationale karakter van de CAS werd het hele gesprek in het Engels opgenomen. De sessie is hieronder en via YouTube integraal terug te kijken.


Over CAS

De Climate Adaptation Summit werd digitaal bezocht door leiders uit de hele wereld, zoals de presidenten van onder meer Rwanda en Senegal, de premiers van Vietnam en Bangladesh en de directeur van de AfDB (Afrikaanse investeringsbank) om te praten over de maatregelen tegen het veranderende klimaat. DGBC leverde met het gesprek ook een bijdrage en kwam daarmee in een bijzonder rijtje, want andere sprekers tijdens de summit waren Europese leiders Angela Merkel, Emmanuel Macron en Boris Johnson en demissionar minister-president Mark Rutte. 

Bekijk hier het 'side-event' van DGBC op cas21-side-events.com >> 

Gerelateerd

WEii-licentiehouders kunnen nu certificaat afgeven voor gebouwen

DGBC reikt eerste licenties uit voor certificering Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii)

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Presentatie leidende principes voor sociale duurzaamheid op Paris Proof Plein op PROVADA 2024

Alliantie Sociale Duurzaamheid lanceert leidende principes