Amvest

Als ontwikkelende investment manager in de Nederlandse woningmarkt staat Amvest aan de wieg van de woongebieden van morgen. In het hier en nu houden wij rekening met de effecten elders en later. Want we willen dat komende generaties ook prettig, gezond en comfortabel wonen en leven. Daarom investeren we in duurzaamheid, in de breedste zin.
Duurzame gebieden zijn aantrekkelijke gebieden waar mensen graag en lang blijven wonen. Dat is onze overtuiging. Gebieden die in sociaaleconomisch opzicht kloppen. Fysiekruimtelijk goed in elkaar zitten. Waar ook komende generaties fijn wonen, werken en verblijven. Gebouwd met duurzame materialen, een minimale milieuvoetafdruk en hoogstaande openbare ruimtes. Met de gemeente Almere realiseren we bijvoorbeeld de ‘Groene Stad van de Toekomst’, een autoluwe wijk op het Floriadeterrein vol innovaties op het vlak van duurzame energie, groen en gezondheid.
Naast nieuwbouw liggen de grootste kansen voor het milieu eigenlijk in bestaande woningbouw. Daarom brengen we onze huurwoningen van energielabel E, F en soms zelfs G naar energielabel A. Door te investeren in isolatie, energiezuinige installaties en zonnepanelen. Per geïnvesteerde euro levert dat een flinke milieuwinst op, het wooncomfort stijgt en de woonlasten dalen. Wij geloven dat verduurzaming waardecreatie oplevert voor bewoners én investeerders.

Jonas - het eerste BREEAM-NL Outstanding woongebouw van Nederland

Organisatie

Naam

Amvest

Type organisatie

Ontwikkelaar

Sector

Zorg

Adres

Zeeburgerkade 1184, Amsterdam

Thema's

Professionals

Irmine van der Geest
Irmine van der Geest Manager Sustainability Bekijk profiel
Arjen Erenst
Arjen Erenst Strategic Asset Manager Residential Properties Bekijk profiel

Nieuws van Amvest

Presentatie leidende principes voor sociale duurzaamheid op Paris Proof Plein op PROVADA 2024

Alliantie Sociale Duurzaamheid lanceert leidende principes

Alliantie Sociale Duurzaamheid groeit

Alliantie Sociale Duurzaamheid groeit

Ruim een derde van de consumenten zou houten nieuwbouwwoning overwegen

Ruim een derde van de consumenten zou houten nieuwbouwwoning overwegen