Programma DGBC Congres Meters maken voor klimaat bekend

Met keynotes van Jan Peter Balkenende (voorzitter Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC)), Ed Nijpels (voorzitter van de borgingscommissie van het energieakkoord bij SER), politicus en schrijver Jan Terlouw, én met bijdragen in de dialoogsessie van Doekle Terpstra (Uneto VNI) en Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) is het programma voor het DGBC Congres Meters maken voor klimaat bekend. Het DGBC Congres vindt plaats op donderdag 28 september 2017 het DGBC Congres in Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. Dit congres wordt door DGBC georganiseerd in het kader van de Dutch Green Building Week (DGBW).

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ABN AMRO en de DGBW Partners. Het congres sluit aan bij de misschien wel de meest noodzakelijke editie van de DGBW uit de geschiedenis. Het thema Meters maken voor klimaat sluit aan op de ontwikkeling van het Deltaplan Duurzame Renovatie.

Bekijk het programma

Meters maken voor klimaat

Vanaf 11:30 uur bent u welkom om onder het genot van een duurzame lunch te netwerken met andere deelnemers. Om 12:30 uur trapt dagvoorzitter Rutger Mollee het congres af met een aantal korte interviews met onder andere ABN AMRO en DGBC. 

Politicus en schrijver Jan Terlouw neemt ons mee in zijn verhaal waarom hij vindt dat de gebouwde omgeving in beweging moet komen en over de maatschappelijke waarde die wij gezamenlijk kunnen bereiken. Lizzy Butink (a.s.r. vastgoed vermogensbeheer), Marianne Davidson (VolkerWessels Vastgoed) en Yvette Watson (Koninklijke Bibkiotheek) gaan in gesprek en vertellen meer over Young Professionals en over hun recente initiatief met DGBC en Jan Terlouw; #toekomststoel. 
Hierna komt Yvonne van der Brugge - Wolring (directeur Rijksvastgoedbedrijf) samen met Fiona van 't Hullenaar (directeur Vastgoed&Campus bij de Universiteit Utrecht) aan het woord in een gesprek hoe zij meters gaan maken voor het Deltaplan. 

Na deze inspirerende gesprekken is het tijd voor inhoudelijke verdiepingen tijdens de parallelle sessies. Verschillende organisaties nemen u in een uur mee in hoe zij, en u, meters voor het klimaat maken. De parallelle sessies worden onder andere gehost door ABN AMRO, Alklima, NUON en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Na de pauze vertelt Ed Nijpels, Voorzitter van de borgingscommissie van het energieakkoord bij SER, meer over de urgentie van het maken van meters voor het klimaat. Tijdens een dialoogsessie over het thema ‘Meters maken voor klimaat’ gaan de voorzitters van verschillende brancheorganisaties met elkaar in gesprek. Onder andere Doekle Terpstra (voorzitter van Uneto VNI), Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Frank van Blokland (Directeur IVBN) en Natalie Hofman (FMN) leveren hun bijdrage in dit gesprek onder leiding van de dagvoorzitter.

Als afsluiting zal Jan Peter Balkenende (voorzitter Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC)) ingaan op het belang van samenwerking en de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven.

Deelnemen

DGBC Participanten en relaties van de DGBW Partners hebben relatiecodes ontvangen om kosteloos deel te nemen. Wilt u ook deelnemen, maar heeft u geen relatiecode? Neem dan contact met ons op via events@dgbc.nl.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'