Lees de column van Future Leader Kim Rimmelzwaan: Waarom

De deelnemers van het Future Leaders Program 2019/2020 hebben als afsluiting van het programma ieder een column geschreven. In deze columns gaan de deelnemers in op ambitie, leiderschap en reflectie op eigen onderliggende waarden. Een driekoppige jury (Niek de Vries, Annemarie van Doorn en Jan Kadijk) heeft een top drie columns gekozen die we graag met onze achterban delen. Lees hieronder de column van Future Leader Kim Rimmelzwaan.

Door: Kim Rimmelzwaan, Commercieel Property Manager Woningen bij a.s.r. real estate

Waarom

Je kunt beter het gevoel beïnvloeden door het te inspireren, dan het verstand te manipuleren.

Een interessante stelling. Hoe werkt dit voor mij? Ik kan wel kijken naar de droge eigenschappen en voordelen om iets aan te kopen of te huren. Maar wat vind ik echt belangrijk? Waarom ik een bepaalde keuze maak gaat veel verder dan dat. Hoe lever ik een bijdrage aan de wereld en de maatschappij? Wil niet iedereen die vraag voor zichzelf beantwoorden?

Ik heb geleerd om terug te gaan naar wat mij motiveert en wat ik echt belangrijk vind; op zoek naar een collectieve ambitie om mensen te verbinden. De mensen in je omgeving krijg je dan vanzelf mee, vanwege het verhaal erachter.

Ik begin dus mensen te vertellen over mijn missie om de wereld duurzamer te maken. Hierbij wil ik mij niet beperken door facts and figures, maar doe ik een beroep op eenieder die deze column leest. Vraag jij je ook weleens af waarom we niet vaker samen wandelen tijdens een vergadering? Wat doe jij zelf om duurzamer te leven? Ik daag je uit om naar de persoon in de spiegel te kijken. Dat is waar alles begint. Je bent leider over je eigen leven.

Deze column is geschreven door een deelnemer van het Future Leaders Program. In dit leiderschapsprogramma ontvangen young professionals nieuwe kennis en inzichten, coaching op gedrag en competenties, verbinding met bestaande leiders en generatiegenoten en opdrachten om ambities te concretiseren. 

Lijkt dit programma iets voor jou of ken jij een young professional waarop het programma goed aansluit? Lees dan hier meer over het Future Leaders Program 2021

Gerelateerd

'Het is niet de vraag ‘of’ maar ‘hoe’ we er komen'

'Het is niet de vraag ‘of’ maar ‘hoe’ we er komen'

Kijk terug: Webinar - Van pilot naar portfolio-aanpak V2.0

Kijk terug: Webinar - Van pilot naar portfolio-aanpak V2.0

Annemarie van Doorn in Raad van Advies Sociëteit Vastgoed

Annemarie van Doorn in Raad van Advies Sociëteit Vastgoed