Kijk webinar terug: Wat is het CO₂-budget voor Paris Proof Vastgoed?

Hoeveel budget aan energie en COis er nog tot 2050 of in dat jaar? Met die vragen benaderde DGBC respectievelijk Royal HaskoningDHV en NIBE. Die adviesbureaus deden vervolgens uitgebreid onderzoek en presenteerden de resultaten tijdens een webinar. Bekijk het hele webinar met daarin ook interviews en rondetafelgesprekken nu terug. 

Op 8 december organiseerde DGBC een vrij toegankelijk webinar waarin we de nieuwste inzichten presenteerden. Tijdens het webinar presenteerde Royal HaskoningDHV de resultaten van het onderzoek naar de duurzame energie potentie in 2050. Het onderzoek is vericht in opdracht van DGBC en Redevco Foundation. Daarnaast ging NIBE in op de milieu-impact van bouwmaterialen bij een Paris Proof-gebouw.

Interviews en rondetafel

De presentaties werden voorafgegaan door interviews met Clemens Brenninkmeijer van de Redevco Foundation en Erik Oostwegel van Royal HaskoningDHV. Na de presentaties was er juist weer een rondetafelgesprek waar Mantijn van Leeuwen (NIBE), Rinus Vader (Royal HaskoningDHV), Jaap Dijkgraaf (DWA en TVVL) en Martin Mooij (DGBC) onder leiding van DGBC-directeur Annemarie van Doorn met elkaar in gesprek gingen. Bekijk het hele webinar hieronder terug. 

Vraag en Antwoord

Download hier de Q&A van het webinar met hierin de gestelde vragen en antwoorden.

Onderzoeken

De onderzoekresultaten zijn uitgebreid beschreven en terug te lezen op aparte pagina's. 

DGBC-partners

Redevco | TVVL | DWA | NIBE bv | Royal HaskoningDHV

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie