Dutch Green Building Week inspireert en stimuleert duurzaam bouwen

Nederland is een koploper op het gebied van duurzaam bouwen, maar kan nog zeker leren van de ‘best practices’ in andere landen. Kennis delen en elkaar inspireren zijn dan ook de doelen van de Dutch Green Building Week (DGBW), 21 tot en met 25 september, dit jaar geheel online te volgen.

Naast organisator Dutch Green Building Council (DGBC) schuiven diverse partners aan, waaronder adviesbureau AT Osborne. ,,Het gaat over complexe problemen. Soms blijven die op een abstract niveau hangen, maar één van de sterke punten van DGBC is dat men er juist voor zorgt dat je actief en concreet aan de slag kunt”, zegt participant Renee Dooyeweerd, consultant bij AT Osborne.

Een gesprek met Renee Dooyeweerd en Martin Mooij, programma manager Deltaplan duurzame renovatie bij DGBC, is als een prikkelend voorproefje van de tiende DGBW. In Rotterdam schuiven ze aan voor een interview over de wereld van duurzaam bouwen en die plek is niet toevallig gekozen. De Havenstad zou anders het decor zijn geweest van de live jubileumeditie van de DGBW, maar door corona is het nu alleen online te volgen. Iets dat ook zijn voordelen blijkt te hebben, kwam Martin Mooij achter: ,,Normaal is het best een uitdaging om iedereen op zo’n evenement te krijgen, maar nu is het makkelijk te volgen, zelfs vanaf de andere kant van de wereld.”

Routekaart

In krap een uur vliegen alle termen over tafel: Paris Proof, klimaatadaptatie, circulariteit, gezondheid. Lees verder op atosborne.nl hoe het gesprek verder ging. 

DGBC-partners

AT Osborne

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'