DGBW: bestaande woningen aardgasvrij

Hoe krijgen we bestaande woningen aardgasvrij? Het is een van de meestgestelde vragen van de energietransitie. Tijdens de Dutch Green Building Week organiseerde Vastgoedjournaal op 24 september het congres Bestaande woningen aardgasvrij, juist om antwoord te zoeken op die vraag. 

Het programma van het congres bestond uit twee delen. In het eerste deel werd er ingezoomd op de effecten van het klimaatakkoord en de juridische en technische gevolgen daarvan. Leonie Jansen (VNG - zie foto boven) en Maaike de Wit (Straatman Koster advocaten) gaven inzicht in de juridische context van het klimaatakkoord voor bestaande woningen en Gert-Jan Wesenbeek (DGMR) lichtte de technische oplossingen toe.

Praktische uitvoering

In het tweede deel werd aan de hand van een aantal voorbeelden getoond op welke manier dit praktisch kan worden uitgevoerd. Emmely de Kruyff van het Rijksvastgoedbedrijf liet zien hoe dit momenteel wordt aangepast binnen het project EnergieRijk Den Haag. Binnen dit project wordt zeer nauw samengewerkt met de verschillende stakeholders om het centrum van Den Haag fossielvrij te maken. Tot slot lichtten Eline Busser (Woonplus) en Bert Vos (Gemeente Schiedam) toe hoe zij het project Groenoord aardgasvrij maken. 



DGBC-partners

DGMR Bouw B.V.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'