DGBC verwelkomt Milieu Service Nederland als nieuwe participant

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de vastgoedsector. Vastgoedeigenaren, beheerders en huurders verwachten dat hun gebouwen steeds beter scoren op het gebied van duurzaamheid.

Het BREEAM-NL In-Use keurmerk hecht veel waarde aan een duurzaam afvalbeleid. Dit keurmerk bestaat uit 3 onderdelen: Asset, Beheer en Gebruik. Bij zowel Asset als Gebruik telt afval in grote mate mee bij het bepalen van de score. Als specialist op het gebied van afvalinzameling in de vastgoedsector beschikt Milieu Service Nederland over de juiste middelen en kennis om jou van duurzame afvaloplossingen te voorzien. Milieu Service Nederland stelt zich bij monde van Branchemanager vastgoed en BREEAM-NL Expert In-Use Dirk de Heus voor.

BREEAM experts

"Wij zijn specialist op het gebied van afvalinzameling in de vastgoedsector. Al onze vastgoedspecialisten zijn in het bezit van een BREEAM-NL Expert In-Use certificaat. Zij weten dus precies welke stappen er nodig zijn om bij de onderdelen Asset en Gebruik hogere creditscores te behalen op het gebied van afval. Met onze adviezen en oplossingen verbeter je dus gegarandeerd de duurzaamheidsprestatie van jouw gebouw, zodat je bij jouw volgende BREEAM-NL In-Use certificaat een hogere score kunt behalen! Of je nu advies nodig hebt om meer afvalstromen te scheiden of zelfs manieren zoekt om het ontstaan van afval te voorkomen, dankzij onze uitgebreide kennis van afval én de vastgoedsector hebben wij voor iedere situatie een passende oplossing. Geen enkele situatie is immers standaard en iedere locatie verdient maatwerk. Dankzij onze afvalstoffenoverzichten en CO2-rapportages krijg je inzicht in je eigen gegevens. Deze heldere rapportages gebruik je als bewijslast en vormt een waardevol onderdeel van de BREEAM-NL In-Use certificering", vertelt De Heus enthousiast.

Vastgoedsector

"Er zijn veel mogelijkheden om afval in te zamelen. De beste wijze van inzamelen hangt natuurlijk af van de vrijkomende afvalstromen en jouw specifieke wensen en behoeften. De inzamelbehoeften in de vastgoedsector verschillen doorgaans van die in andere sectoren. Dankzij onze kennis van de vastgoedbranche, weten wij als geen ander waar behoefte aan is. Zo hebben vastgoedeigenaren vaak te maken met meerdere huurders in één pand. Daardoor ontstaat vaak de behoefte om de afvalkosten eerlijk te verdelen. Als je precies weet hoeveel afval iedere huurder produceert, is het mogelijk om de afvalkosten eerlijk te verdelen. Dankzij ons registratiesysteem wordt 'de vervuiler betaalt' werkelijkheid! Ook op facturatiegebied zijn wij ons bewust van het feit dat vastgoedeigenaren hiervoor vaak specifieke wensen hebben. Zo is het voor vastgoedeigenaren wel zo fijn als alle kosten overzichtelijk op één factuur staan in plaats van dat zij facturen van verschillende leveranciers ontvangen."

Milieu Service Nederland

Milieu Service Nederland is niet zomaar participant geworden van DGBC, vertelt De Heus: "Wij zijn een landelijke afvalinzamelaar met meer dan 30 jaar ervaring. Als totaalleverancier zijn wij in staat om alle afvalstromen in te zamelen en af te voeren. Bij onze dienstverlening staan efficiëntie, service en duurzaamheid centraal. Uitgangspunt bij al onze activiteiten is dat wij het milieu zo min mogelijk belasten. Daarom hechten wij veel waarde aan het scheiden van afval en streven wij ernaar het aantal transportbewegingen zo minimaal mogelijk te houden. Ons participantschap met DGBC zien wij dan ook als een mooie stap om samen de vastgoedsector verder te verduurzamen. Dit geeft ons een platform om onze kennis van afval en BREEAM-NL In-Use certificeringen in te zetten om de vastgoedsector verder te verduurzamen."

DGBC-partners

Milieu Service Nederland

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'