Deltaplan Duurzame Renovatie op Nationale Klimaattop 2016

Op 26 oktober vindt de Nationale Klimaattop 2016 plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Dutch Green Building Council verzorgt hier een sessie over het Deltaplan Duurzame Renovatie.

Deltaplan Duurzame Renovatie

We leven op dit moment in een land waar de totale gebouwde omgeving (woningen en utiliteitsbouw) voor bijna 40% verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot. Daarmee is de gebouwde omgeving de grootste vervuiler, meer dan bijvoorbeeld verkeer en industrie. Maar er zijn hoopgevende ontwikkelingen om gebouwen beter en duurzamer te maken, dat zeker.

Sneller en grondiger

Toch moet veel grondiger en in sneller tempo worden gerenoveerd en verduurzaamd dan het huidige aantal, we moeten naar 15.000 gebouwen per jaar.DGBC heeft daarom het initiatief genomen om een allesomvattend Deltaplan voor de Duurzame Renovatie van bestaand vastgoed te ontwikkelen, samen met marktpartijen, overheid, kennisinstituten, brancheorganisaties en partijen in de bouw- en vastgoedsector.  DGBC is in gesprek met organisaties zoals VNO-NCW, RVO en Uneto-VNI, zij onderschrijven ook de behoefte aan een deltaplan. DGBC zal de ontwikkeling van het plan, de implementatie en monitoring aanjagen en faciliteren waarbij de achterban van DGBC en diverse andere stakeholders worden uitgedaagd leiderschap te tonen en een voorbeeldfunctie te vervullen.

Wij hebben alle partijen die een rol kunnen spelen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving  nodig om een bijdrage te leveren aan deze grote opgave. Tijdens de sessie gaan we met elkaar in gesprek om vast te stellen wat er nodig is om deze doelstelling daadwerkelijk te realiseren

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'