Debat: hoe milieuvriendelijk is jouw interieur?

De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast een duurzaam gebouw vragen steeds meer klanten ook om een duurzaam interieur. Vanwege de impact die het heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers, maar ook vanwege de milieubelasting door de veelal korte vervangtijd. Interieurarchitecten en ontwerpers kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker en bewoner van een gebouw. Maar hoe weet je nou hoe milieuvriendelijk een interieur is? Er zijn voor het interieur nog weinig regels en wetten. Het verzamelen van data over materialen is daarnaast een tijdrovende bezigheid. Daarom introduceren DGBC, NIBE en Ex Interiors een nieuw initiatief: INSIDE/INSIDE.

INSIDE/INSIDE

INSIDE/INSIDE wordt hét centrale online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Interieurarchitecten besparen tijd en geld, omdat het ontwerpen van een duurzaam interieur een stuk gemakkelijker wordt. Meer informatie: https://www.dgbc.nl/interieur

Ga in debat

Op 15 maart organiseren de initiatiefnemers Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors een debat over de noodzaak van dit nieuwe platform tijdens de beurs MaterialXperience. Tijdens het debat zullen de founders Baars & Bloemhoff, DSM, Green Circle Furniture, Interface, Gispen en Maiburg in gesprek gaan over het belang van het nieuwe platform.

Datum: 15 maart 2018

Tijd: 13.00-14.00 uur

Locatie: Ahoy Rotterdam

Zaal: MX Theater

Toegang: Registreer hier voor een gratis toegangskaart

 

Gerelateerd

Exterieur hoofdkantoor Fugro

Toekomstbestendig bouwen in de praktijk: Fugro's nieuwe hoofdkantoor

Het ontstaan van DuPa 2.0: Een revolutionaire stap in het taxeren van vastgoed

DuPa 2.0: Een revolutionaire stap in het taxeren van vastgoed

BREEAM-NL modulaire updates

Stap voor stap verduurzamen met kleinere updates van BREEAM-NL