DuPa 2.0: Een revolutionaire stap in het taxeren van vastgoed

Duurzaamheid is niet langer een bijzaak in de vastgoedsector – het is een essentiële pijler geworden voor het beoordelen van waarde en risico’s. Een interview met Reinier Mijsberg, hoofd van het Taxatieteam bij ABN AMRO Bank.

Het verhaal van DuPa 2.0, het meest geavanceerde duurzaamheidsbeoordelingsplatform in Nederland, begon met Reinier Mijsberg, hoofd van het Taxatieteam bij ABN AMRO Bank. In dit interview onthult Reinier hoe hij het initiatief heeft genomen om duurzaamheid centraal te stellen in taxatierapporten en hoe dit heeft geresulteerd in het ontstaan van DuPa 2.0.

Uitdagingen en innovaties van DuPa 2.0 

Reiniers reis begon in 2020, toen een duurzaamheidsparagraaf onder leiding van Dutch Green Building Council werd geïntroduceerd. Hij herinnert zich levendig de eerste vraag van die paragraaf: “Kunnen de ramen open?” Dit eenvoudige criterium stond ver af van zijn visie op duurzaamheid. Vastbesloten om verandering teweeg te brengen, ging Reinier op zoek naar samenwerking binnen de branche. Hij mobiliseerde de tien grootste taxatiekantoren om duurzaamheidsbeoordelingen te herzien en te verbeteren.

Lees het hele interview op de website van CFP Green Buildings

DGBC-partners

CFP Green Buildings

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie