De noodzaak om het anders te doen

De impact van de bouw op het klimaat en overmatig grondstoffengebruik resulteert in opwarming van de aarde en een groot verlies van ecosystemen in onze leefomgeving. Tel daar het oplopend woningtekort bij op en de noodzaak is helder. Nu door naar de oplossing. Hans Meurs, Algemeen directeur en Norbert Schotte, Manager duurzaamheid & innovatie vertellen hoe VORM door middel van samenwerking en innovatie succesvol willen verduurzamen.

De verduurzamingsopgave is groot en de sector bevindt zich middenin de transitie naar een duurzame sector. “Het moet echt anders”, stelt Norbert Schotte. “Als VORM doen wij er alles aan om dit te veranderen, met ons vernieuwde beleid op duurzaamheid, hout en mobiliteit. En ons open platform om de bouw van betaalbare woningen te versnellen: Platvorm 2050.”

Platvorm 2050

Met Platvorm 2050 wil VORM de bouw van betaalbare en duurzame woningen met 50% versnellen. Platvorm 2050 is een community met een gedeelde missie. Projectontwikkelaars, bouwers, leveranciers, architecten en overheden gaan samen voor het ultieme doel: het versnellen van de bouw van betaalbare woningen. De aanpak van Platvorm 2050 richt zich op drie pijlers: industrialisatie, digitalisering en waardecreatie. Het uitgangspunt: efficiëntie tijdens de bouw begint al bij het ontwerp.

Lees verder in het DGBC-magazine Toekomstbouwers.

DGBC-partners

VORM

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'